NRK Meny
Normal

– Føreren av hjullasteren tar dødsulykken svært tungt

Politiet sier føreren av hjullasteren som i går var involvert i trafikkulykken der en kvinne i 60-årene ble drept, tar ulykken svært tungt. Han følges nå opp av kommunens kriseteam.

Kvinne påkjørt og drept av hjullaster på Fauske

Politiet fortsatte i dag etterforskningen av trafikkulykken der en kvinne i går døde momentant da hun ble påkjørt av en hjullaster i Fauske sentrum.

– Vi har foretatt flere vitneavhør og gjennomført en teknisk undersøkelse av kjøretøyet. Vi har også kriminalteknikere på plass på ulykkesstedet og jobber med å danne et bilde av hendelsesforløpet, sier politioverbetjent Rune Paul Berg ved lensmannskontoret på Fauske.

Avhørt på stedet

Det var mandag kl 13.41 at politiet fikk melding om den alvorlige ulykken. Alle nødetatene rykket ut, men livet til kvinnen sto ikke til å berge.

Kvinnen befant seg i veibanen da ulykken skjedde og politiet jobber nå med å avklare kvinnen og førerens bevegelser før påkjørselen.

Føreren av hjullasteren ble avhørt på stedet, men det vil også bli avholdt et nytt avhør på et senere tidspunkt.

Like etter ulykken tok politiet rutinemessig beslag i førerkortet til sjåføren av hjullasteren. Berg sier sjåføren tar ulykken svært tungt.

– Dette er vanskelig for alle parter. Han har det tungt og følges opp av kommunens kriseteam.

Etterlyser vitner

Politioverbetjenten sier det foreløpig er for tidlig å si noe om hvordan ulykken skjedde.

Flere vitner har allerede vært avhørt, men politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med personer som hørte eller så ulykken.

Dødsulykke i Fauske sentrum

ETTERFORSKER: Politiet jobber nå med å avklare kvinnen og førerens bevegelser før påkjørselen.

Foto: Ronald Jacobsen