Hopp til innhold

Tar med Buzz til Korea og Tyskland

Barneboka «Førstemann som pissa på månen» av nordlandsforfatteren Endre Lund Eriksen skal gis ut i Tyskland og Sør-Korea.

Endre Lund Eriksen

MED BUZZ TIL TYSKLAND: Forfatteren Endre Lund Eriksen gir ut historien om Buzz i Tyskland og Sør-Korea.

Foto: NRK

Boka er forfatterens betraktninger om hva som skjedde da Neil Armstrong og Buzz Aldrin skulle foreta den legendariske månelandinga.

I tillegg skal Lund Eriksens bok «En terrorist i senga» utgis på arabisk.

– Utrolig flott å kunne nå ut til flere lesergrupper. Norsk er et fint, men lite språkområde, konstaterer Lund Eriksen.

Men med utgivelse på tysk har den prisbelønte barnebokforfatteren mulighet til å nå ut til adskillig flere med fortellinga om hva som egentlig skjedde da Neil Armstrong og Buzz Aldrin skulle reise til månen.

Om bord er tre karer som ikke tåler trynet på hverandre: Buzz, Michael og Neil.

«En terrorist i senga»

Men det er ikke bare måneferden som skal sendes ut i verden. Boka «En terrorist i senga» skal gis ut på arabisk, og forfatteren er spent på hvordan historien blir mottatt.

– Historien handler om den norske gutten Adrian som finner gutten Ali i skogen, som han tror kommer fra et arabisk land. Etterhvert begynner han å mistenke at gutten er terrorist, forteller Lund Eriksen.

«En terrorist i senga» vant ARKs barnebokpris i fjor og var en av bøkene som ble delt ut i Bok til alle-kampanjen for 6. og 7.klassinger i april i år.

Måneferd blir film?

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen leser «Førstemann som pissa på månen» i romdrakt.

Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK

Det er ikke første gang Endre Lund Eriksen sender bøkene sine ut av landet. Boka om Bitbull-Terje, som også ble filmatisert, ble oversatt til sju språk.

Torill Kove, som har illustrert «Førstemann som pissa på månen» er tidligere Osvar-nominert for sine animasjonsfilmer. Nå gjenstår det å se om det blir film om måneferden også.

– Jeg prøver stadig vekk å hinte frampå overfor Torill Kove om å filmatisere boka. Hun er litt på glid, flirer Endre Lund Eriksen.