NRK Meny
Normal

Dropper voldtektssak mot politimann

Påtalemyndigheten har henlagt saken der en polititjenestemann fra Nord-Helgeland var anmeldt for voldtekt.

Mo politistasjon

I februar anmeldte en kvinne polititjenestemannen på grunn av en hendelse som skal ha skjedd på en nachspiel i september i fjor.

Foto: Frank Nygård / NRK

I februar anmeldte en kvinne polititjenestemannen på grunn av en hendelse som skal ha skjedd på en nachspiel i september i fjor.

Salten politidistrikt har etterforsket saken siden februar i år, men har nå valgt å henlegge saken på bevisets stilling, skriver Rana Blad.

Politimannens forsvarer, John Erik Nygaard, sier klienten hans - som hele tida har nektet straffskyld - er lettet over resultatet.

– Å ha dette hengende over seg har vært en belastning, sier Nygard til Rana Blad.

Ifølge Vibeke Meland, kvinnens bistandsadvokat, skjedde den angivelige voldtekten i forbindelse med et nachspiel der både kvinnen og politimannen var til stede.

Kvinnen har forklart at hun ble voldtatt mens hun sov. En såkalt sovevoldtekt er seksuell omgang med en person som er bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handling.

Meland forteller til NRK at hun er overrasket over politiets beslutning.

– Jeg hadde tro på at politiet skulle ta ut tiltale. Begrunnelsen som er gitt viser at de har vært i tvil, men tvilen skal komme tiltalte til gode, så det må være grunnen til henleggelsen, konkluderer hun.

Hun forteller at hennes klient tar henleggelsen tungt.

– Hun er naturlig nok veldig skuffet fordi hun mener hennes forklaring er den riktige. Det har også vært en belastning at det har tatt så lang tid fra anmeldelsen til en avgjørelse var klar.

De vurderer nå å påklage Saltenpolitiets avgjørelse.