Dødsulykke i Rana - eldre ektepar omkom

Politiet melder at trafikkulykken ved Røli Bru i Rana kommune fikk et tragisk utfall. To personer er bekreftet omkommet.

Ulykken i Rana kommune

Bildet viser Røli Bru og ulykkesstedet. Det dannet seg lange køer i begge retninger.

Foto: Tonje Anette Vonstad

Et eldre ektepar omkom i ulykken som involverte tre kjøretøy i Rana kommune torsdag morgen.

Det bekrefter Nordland politidistrikt klokken 11:57.

Klokken 14:23 melder politiet om at veien igjen er åpnet for trafikk.

NRK meldte om ulykken like før klokken 9, torsdag.

Ulykken skal ha skjedd ved at to biler kolliderte i hverandre ved Røli Bru på fylkesvei 12 i Nordland.

Operasjonsleder Fredd Leirvik sier at fartsgrensen er nedsatt på grunn av en tidligere ulykke.

– Broen ble påkjørt av en brøytebil i vinter. Dette har gjort at det har blitt satt opp et midlertidig rekkverk, og fartsgrensen er satt ned fra 80 til 50 km/t.

Laster kart, vennligst vent...

Dette er stedet hvor ulykken mellom de tre bilene skjedde. To biler skal ha ventet ved en bro da en tredje kolliderte inn i en av dem i stor hastighet.

Ulykken skal ha skjedd da en bil ventet på at en annen skulle krysse over broen.

– Siden det er vikeplikt på broen skal en bil ha ventet på at en annen skulle krysse broen. Det er her en tredje bil skal ha kollidert inn i en av de to bilene og havnet på taket.

Operasjonslederen understreker at videre undersøkelser vil bli gjort ved ulykkesstedet, og at denne informasjonen er tatt ut ifra vitneforklaringer.

Fire personer involvert

Ulykken ble meldt inn klokken 08:43 og nødetatene ankom ulykkesstedet litt over klokken 09:00

Operasjonsleder sa innledningsvis at fire personer har vært involvert i ulykken, og at noen av dem satt fast i bilene og var alvorlig skadet.

– Det har skjedd en alvorlig trafikkulykke ved fylkesvei 12. Alle nødetatene jobber på stedet med livreddende førstehjelp.

Det sa operasjonsleder Fredd Leirvik til NRK, rundt 09:30.

Livet til to av personene stod altså ikke til å redde. En av de to andre involverte ble sendt til legevakt med mindre skader, mens den siste personen slapp fra det uten skader.

Ingen omkjøringer

I forbindelse med ulykken dannet det seg store køer i begge retninger, mot både Mo i Rana og Utskarpen. Det finnes ingen omkjøringsmuligheter i området.

Politiet opplyser litt før klokken 11 at veien vil bli åpnet etter kort tid, men at det vil være manuell dirigering. Veien kan bli stengt i korte perioder senere i forbindelse med opprydding.

Veien er åpnet klokken 14:23, torsdag.