Hopp til innhold

Dette er Nord-Norges beste drikkevann

Vann fra Narvik vannverk og Alta vannverk ble i dag kåret til landsdelens beste drikkevann.

Vann

Alle vannverk som leverer til mer enn 500 innbyggere kan delta i konkurransen, så lenge de har godkjenning fra Mattilsynet.

Foto: Ronny Reierstad, NRK

Nord-Norges beste drikkevann ble i dag kåret i to ulike kategorier.

Narvik vant for beste drikkevann i klassen overflatevannskilde, mens Alta stakk av med seieren i klassen grunnvannskilder.

I tillegg var vannvek fra Vestvågøy, Fauske og Tromsø med i konkurransen.

Kriteriene som ble vurdert var lukt og smak, for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvalitetene som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

– Som alltid er det «kremen» av vannverk som kommer til denne konkurransen og de er i grunn alle vinnere, sier juryformann Johan P. Nielsen.

Landsfinale

Prisene ble delt ut under en vann- og avløpskonferanse ved Høgskolen i Narvik, og vinnerne går videre til finalen 19. april, når Norges beste drikkevann skal kåres.

Konkurransen arrangeres av Norsk Vann, KS Bedrift og Norsk Kommunalteknisk forening. Alle vannverk som leverer til mer enn 500 innbyggere kan delta.

– Det var en enstemmig jury som mente at grunnvannskandidaten hadde det beste vannet. I overflateklassen var det lite som skilte, men vinneren var likevel klar, sier Nielsen.

Vant kåringen av Nord-Norges beste vann

STOLTE: Tom Jøran Olsen fra Alta vannverk og Frank Berntsen fra Narvik vannverk tok imot prisene.

Foto: Norsk Kommunalteknisk forening