16-åring skal stoppe Glimt: – Han er helt sikkert nervøs

Målvakten Emil Holst (16) blir kastet til løvene når han skal forsøke å stoppe Bodø/Glimt i kveld. – Vi skal teste han tidlig, sier Glimt-kaptein Christian Berg (35).

Emil Holst

16 år gamle Emil Holst får sin 1. divisjonsdebut mot Bodø/Glimt i kveld.

Foto: Celina Christoffersen

Glimt jager flere poeng for teoretisk å kunne kalle seg seriemester i 1. divisjon. Hødd-tapet forrige helg satte en liten støkk i gultrøyene, som i kveld møter HamKam på eget gress.

Hedmarkingene møtte på sin side Bryne forrige helg og vant 3-2. Men da pådro keeper Lars Øvernes seg gult kort, noe som betyr at han må sone i mandagens kamp.

Emil Holst

– Jeg gleder meg, sier Emil Holst.

Foto: Celina Christoffersen
Christian Berg

Christian Berg tror 16 år gamle Emil Holst er nervøs foran kveldens kamp.

Foto: Barbro Andersen / NRK

Inn kommer 16 år gamle Emil Holst, som får sin 1. divisjonsdebut.

– Jeg gleder meg. Det er dette jeg har ventet på i hele år. Jeg er så klar som det er mulig å være, sier 16-åringen til Hamar Arbeiderblad.

– Får se hvordan han takler det

Men i Bodø har de fått med seg at det er en fersk debutant som skal vokte målet til bortelaget. Det vil de prøve å utnytte.

– Han er helt sikkert nervøs, så vi skal teste han tidlig. Vi får se hvordan han takler det, sier Glimt-kaptein Christian Berg til NRK.no.

Men Berg har aldri sett Holst i aksjon.

– Det er vanskelig å si hvordan han vil reagere. Det kan jo være at han er veldig god selv om han bare er 16 år, sier veteranen.

Debutanten Holst reiser heller ikke helt uforberedt nordover.

– Jeg har sett et par kamper på video, og kommer til å bruke tida godt inn mot kamp. De har toppscoreren i divisjonen, så han er jeg obs på, sier 16-åringen.

Godt tak på HamKam

Glimt har et statistisk sett et svært godt tak på HamKam. Ikke siden august 2005 har grønntrøyene klart å ta tre poeng i seriesammenheng mot 1. divisjons overlegne serieleder fra nord.

Bodø/Glimt har 14 poeng til gode på Stabæk etter 22 spilte serierunder. Med kun 18 innslupne mål har mange latt seg begeistre og imponere av Glimts sesong.

I kveld er også toppscorer Ibba Laajab og midtbaneeleganten Papa Alioune Ndiaye tilbake.

– Vi vil forhåpentligvis spille like bra som vi har gjort hjemme i hele år. Det må vi også gjøre, for HamKam er ikke noe dårlig lag, sier Berg.

0-0 i vår

For HamKam har heller ikke vært uefne så langt.

Hedmarkingene ligger på 8.-plass før møtet med Glimt. For deres del skiller kun fem poeng opp til toer Stabæk. Om vinnerviljen er til stede, er det mulig at HamKam stikker av med alle poengene mot Glimt for første gang på ni forsøk siden 2005.

Det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen, som ble spilt på Briskeby, endte 0-0.