NRK Meny
Normal

Sondre Justad og OnklP til Træna

Disse kommer til Trænafestivalen neste sommer.

Sondre Justad (23) oversatte Sam Smiths "Stay with me" til nordnorsk - med stort hell

Sondre Justad (23) fra Lofoten, oversatte Sam Smiths 'Stay with me' til nordnorsk - med stort hell

Foto: Bjørnar Øvrebø

I dag slapp Trænafestivalen noen av de største artistene som kommer til øya neste sommer.

–Vi skal som tidligere sette sammen et program som har noen lokale stjerneskudd, nye toner fra våre naboland og et par artister som kommer langveis fra, sier festivalsjef Anita Overelv til NRK.

Sondre Justad gjennom nåløyet

En av de tre artistene som ble sluppet i dag er Sondre Justad, som egentlig kommer fra Lofoten. Han har i år gjort stor suksess med låta "Nu har du mæ".

Sondre Justad fremfører "Nu har du mæ"

Sondre Justad fremfører "Nu har du mæ" direkte på P1 fra NRK-bygget i Bodø.

– Vi liker jo lokale artister. Eller regionale, for å være helt korrekt. Sondre er jo en flott artist og nåløyet er trangt, men Sondre kom igjennom, sier Overelv.

I tillegg til Sondre Justad har Trænafestivalen også sluppet den populære gruppa OnklP & De Fjerne Slektningene. Bandet har høstet strålende anmeldelser får sitt nyeste album, og låten "Styggen på ryggen" ligger lørdag på 4.plass på vglista.

Overelv forteller at hun gleder seg over å ha booket bandet.

– Den "Styggen på ryggen"-låten den vokser på deg. OnklP & De Fjerne Slektningene er et av Norges tetteste, tøffeste og beste liveband og er nå i ferd med å bli Norges største. Suksessen OnklP & De Fjerne Slektningene har fått nå er så vel fortjent. Vi gleder oss stort, sier hun.

OnklP

Artisten OnklP under innspillingen av musikkvideoen til låta 'Styggen på ryggen'. Atle Antonsen spiller 'Styggen' til høyre.

Foto: Helga Tunheim / NRK
2009 07 11: Sivert Høyem og Ingrid Olava med band i Kirkhellaren på Sanna i Træna under Trænafestiva

Sivert Høyem og Ingrid Olava med band i Kirkhellaren på Sanna i Træna under Trænafestiva

Foto: Tore Meek / SCANPIX
FESTIVAL TRÆNAFESTIVALEN

Fra Trænafestivalen

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix
Træna2014

Fra årets Trænafestival

Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK

Tradisjon for å booke hete artister

Overelv forklarer at disse artistene passer inn i Trænafestivalens bookingtradisjoner.

– Vi har tradisjon for å plukke opp det som er up and cominmg. Gjerne artister som har hitlåter på NRK Urørt. For eksempel er jo den siste artisten vi lanserte i dag, Fay Wildhagen. Hun har jo spilt på Øyafestivalen. Vi liker å gi slike artister sjansen hos oss. I tillegg er det jo tre kvinner i bandet, og det liker jo jeg, sier Overelv.

– Er det disse artistene som blir headlinere hos dere?

– Vi driver ikke med headlinere. Alle er headlinerer hos oss. Vi plukker bare ut det vi syns er skikkelig bra. Det har hendt at noen artister har blitt headlinere nesten av seg selv, men vi forsøker å ikke ha det.

Selv om det allerede er sluppet tre artister, kan festivalsjefen røpe at det kommer mer. Mye mer.

– Vi slipper nye artister suksessivt fremover. Vanligvis slipper vi ikke artister så tidlig, men vi valgte det denne gangen fordi vi også slipper billettene i dag. Det er jo greit at folk får vite hva de kan høre på når de drar på festival.

– I fjor var det omtrent 30 artister som spilte, så det kommer flere. Det vil nok bli en bra sammensetning, tror vi, avslutter hun.