Bodø/Glimt møter Milan i eventuell tredjerunde

Bodø/Glimt møter det italienske storlaget AC Milan i tredje runde av Europa League-kvalifiseringen.

Zlatan

AC MILAN: Zlatan Ibrahimovic (39) skrev nylig under ny kontrakt med det italienske storlaget. Nå kan han og AC Milan få besøk av de helgule fra Bodø.

Foto: Spada / Spada/LaPresse

Dersom både Bodø/Glimt og AC Milan vinner sine respektive kamper i andre runde av kvalifiseringen til europaligaen, skal lagene møtes i tredje runde.

Det ble klart etter trekningen i Nyon tirsdag.Kampen spilles i så fall i Milano.

De to andre mulighetene var LASK (Østerrike) og AEK (Hellas).

Det er altså ikke hvem som helst som står på motsatt banehalvdel når eliteseriens suverene serieleder skal spille om plass i gruppespillet i Europa League.

Bodø/Glimt møter Zalgiris Vilnius fra Litauen i andre runde på Aspmyra 17. september. Milan må først eliminere irske Shamrock.

AC Milan er en av verdens mest suksessfulle klubber. De har vunnet Mesterligaen hele syv ganger, sist i 2007.

Milan har i tillegg 18 Serie A-titler så langt i klubbens historie. De siste årene har derimot AC Milan slitt i hjemlig serie.

Glimt slo det lituaiske laget Kauno Zalgiris 6-1 i første runde. Det er 16 år siden sist Bodø/Glimt møtte europeiske storlag i Europa. I 2004 ble det 1-1 mot tyriske Besiktas på Aspmyra.

Bodø/Glimt

Bodø/Glimt er ubeseiret i eliteserien så langt og får nå bryne seg på topp internasjonal motstand for første gang siden 2004. Da møtte de tyrkiske Besiktas på Aspmyra. En kamp som endte 1-1.

Foto: Trond Reidar Teigen / Trond Reidar Teigen