Bodø/Glimt jubler for sin femte strake seier

Glimt vant fortjent mot Aalesund på Aspmyra i dag, og tok dermed sin femte seier på rad i eliteserien.

Glimt vant mot Aalesund

Her jubler glimtbenken for femte strake seier. Trener Jan Halvor Halvorsen helt til høyre i bildet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Som i 1993, tok Bodø/Glimt i dag sin femte seier på rad i eliteserien. Tross et godt defensivt Aalesund-lag, maktet Glimt å slå tabellnaboen i kampen på Aspmyra stadion.

Glimt opp i ledelsen

Glimts Papa Alioune «Badou» sier han er god fornøyd med både sin egen og lagets innsats.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Første omgang bar preg av et kompakt og defensivt bortelag som virket å være godt fornøyd med 0-0 på Aspmyra. Glimt var det førende laget, men de maktet ikke å spille seg gjennom Aalesunds forsvar.

Det tok drøyt en halv time før kampens første sjanse ble presentert for tilskuerne på Aspmyra.

Glimts Thomas Jacobsen sendte en herlig gjennombruddspasning til Papa «Badou» Ndiaye. Han viste frem sin eminente teknikk og fintet av en Aalesund-forsvarer med en lekker skuddfinte. Dessverre for Glimt klarer ikke senegaleseren å overliste keeperen, Sten Grytebust.

Det forløsende målet

Andre omgang startet som den første. Aalesund slet med å skape noe innledningsvis i omgangen. Glimt lykkes imidlertid med sin plan i det 63. spilleminutt.

Etter klabb og babb i AaFKs sekstenmeter endte ballen hos «Badou». Senegaleseren lot seg ikke be to ganger, og på hel volley banket han ballen i det lengste hjørnet fra rundt 20 meter. Skuddet gikk forbi Aalesunds sisteskanse.

Bodø/Glimt mot Aalesund

Her går ballen fra «Badou» inn bak Aalesunds keeper.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

– Skaper for lite selv

Etter scoringa våknet Aalesund, og sju minutter etter Glimts ledermål kom gjestene til sin første virkelig store sjanse på Aspmyra. På et innlegg fikk Aron Thándarson stå helt alene på fem meter, men islendingen klarte ikke å stokke beina og ballen havnet til slutt hos Glimt-keeper, Pavel Londak.

Aalesund hang definitivt mer med etter pause, men Glimt var likevel farlige på kontringer, og hadde flere brukbare muligheter til å avgjøre kampen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Kampen endte 1-0.

VIDEO: Her er høydepunktene fra kampen.

– Vi skaper for lite selv om jeg synes vi har forbedret oss kraftig fra tidligere, sier Aalesunds keeper Sten Grytebust, til NRK.

Han synes ikke at søndagens kamp er det helt store for noen av lagene.

– Men det er kanskje en fortjent seier til Glimt, som er hakket bedre enn oss i dag, sier en litt skuffet keeper.

Visste at det ville snu

– Jeg er veldig fornøyd med kampen, og spillerne jobbet steinhardt, sier trener for Bodø/Glimt, Jan Halvor Halvorsen.

– Femte strake seier, hva tenker du om det?

– Jeg har visst at det før eller senere ville snu for oss, men at spillerne skulle takle motgangen vi hadde i starten av sesongen så bra er helt fenomenalt, sier Halvorsen til NRK.

– Hva har dere gjort annerledes i det siste da?

– Vi har gjort akkurat det samme på treningene og jobbet med de samme tingene. Det eneste som er forskjellen nå er at vi ikke gjør personlige feil og gir bort gratis mål.

Trenerkollega Trond Fredriksen, mener hjemmelaget vinner fortjent.

– De scorer et fint mål, og styrer store deler av kampen. Vi er ikke oss selv før det har gått to tredjedeler av kampen, og da endelig begynner vi å ha bevegelse i laget. Da er vi også i nærheten av å skape litt.

Laster innhold, vennligst vent..