Hopp til innhold

Bodø Lufthavn åpnet igjen

Bodø Lufthavn ble evakuert etter funn av en granatlignende gjenstand, men er nå åpnet igjen.

Bodø Lufthavn er åpnet igjen etter evakueringen.

Bodø Lufthavn ble evakuert etter at en granatlignende gjenstand ble oppdaget i sikkerhetskontrollen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Politiet fikk melding fra sikkerhetskontrollen på Bodø Lufthavn etter at en granatlignende gjenstand ble funnet i sikkerhetskontrollen.

– Vi har søkt gjennom bagasjen, og funnet at det ikke er sprenglegeme i granaten. Flyplassen er nå åpnet igjen, sier Geir Håland, operasjonsleder hos politiet i Salten.

Fornøyd med sikkerhetskontrollen

Selv om det ikke var sprengstoff i granaten mener Håland at sikkerhetskontrollen på Bodø Lufthavn gjorde det rette.

– Jeg vil ikke kalle det falsk alarm. Man kan ikke se at det ikke er sprengstoff i granaten, så de gjorde helt rett da de kontaktet politiet.

Politiet har fått kontakt med eieren, som er amerikansk statsborger.

– Det er en mann som er født på 80-tallet. Han sier dette er en trofegjenstand, og at det ikke er sprengstoff i den, sier Håland videre.

Granaten beslaglagt

Han forteller at det er ikke er klart hvilke konsekvenser dette kan får for amerikaneren.

– Vi har beslaglagt granaten og det blir opprettet sak. Det er for tidlig å si hva slags konsekvenser det kan få, det er opp til politijuristen.

– Men er det straffbart å ta med seg slikt gjennom sikkerhetskontrollen?

– Da er vi inne på juss, og det blir politijuristens bord. Men det er ingen grunn til å tro at han gjorde dette for å skape problemer. Trolig har han ikke tenkt over det, sier Håland.

Venter ikke store forsinkelser

Inger-Hilde Tobiassen er lufthavnsjef på Bodø Lufthavn. Når NRK ringer henne har hun akkurat fått beskjed om at evakueringen er over.

– Jeg har akkurat fått beskjed om at vi er i ferd med å bemanne sikkerhetskontrollen og lukene igjen. Passasjerene er også kommet inn på flyplasse, sier hun.

– Blir det mye forsinkelser på grunn av dette?

– Det blir nok noen forsinkelser på de avgangene som skulle gått akkurat nå, men vi regner med å være i rute igjen ganske raskt, sier Tobiassen.