NRK Meny
Normal

Bodø kan få 200 nye stillinger

Forsvarsdepartementet har i all hemmelighet utredet flytteplaner for Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå ved Stavanger til Reitan ved Bodø. 200 stillinger følger med på flyttelasset.

 

Landsdelskommando Nord-Norge
Foto: Forsvaret

Forsvarsdepartementet vurderer å legge ned Jåttå-basen om få år og flytte hovedkvarteret til Landelskommando Nord-Norge på Reitan.

Vil styrke nordområdene

Planene utredes for tiden i største hemmelighet. Etter det Stavanger Aftenblad erfarer er det regjeringen og Forsvarsdepartementet ved forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) som vurderer flytting. Prosessen ses i sammenheng med Soria Moria-erklæringen om økt norsk satsing på nordområdene.

Noen kommentarer til en flytteprosess er det ikke mulig å få ved Jåttå-kommandoen. Sjefen for hovedkvarteret, viseadmiral Jan Reksten, er for tiden på tjenestereise. Admiralen er ikke tilgjengelig.

En flytting av hovedkvarteret kan ifølge foreløpige beregninger koste rundt 350 millioner kroner. Det vil i første omgang berøre rundt 200 norske stillinger.

Stavanger vil kjempe

I Stavanger blir det nå mobilisert i hele regionen for å stoppe planene, forteller Stavangerordfører Leif Johan Sevland.

- Dette er svært alvorlig. Det har gått rykter om dette og nå vil hele regionen mobilisere for å hindre at dette skjer. Det er bare noen få år siden Stortinget bestemte at Fellesoperativt hovedkvarter skulle ligge på Jåttå. I den tiden har det fungert helt utmerket, og jeg kan ikke fatte og begripe at man skal gjøre om på dette, sier Sevland.

 

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.