Hopp til innhold

Bodø-artist tildeles Nord-Norges største musikkstipend

Kristine Hoff (30), også kjent under artistnavnet MAUD, er kåret til årets vinner av Arctic Talent, Nord-Norges største musikkstipend, skriver Arctic Talent i en pressemelding.

Stipendet på 400 000 kroner tildeles av Vår Energi i samarbeid med Varangerfestivalen.

– Det er en enorm anerkjennelse å bli kåret til årets Arctic Talent. Jeg er utrolig takknemlig og ydmyk over at juryen landet på at akkurat jeg skal motta dette stipendet i år, sier Bodøværingen.

Med midlene hun nå blir tildelt vil MAUD fortsette å satse internasjonalt:

– Jeg ønsker blant annet å bruke dette på lansering av mitt neste album, samt finansiere planlagt turnering i Europa og Norge. Stipendet bidrar i stor grad til at jeg kan fortsette å satse på en internasjonal karriere, i tillegg til at det gir meg rom og tid til å skape ny musikk.

Andreas Wulff, kommunikasjonsdirektør i Vår Energi mener hun er viktig for nordnorsk musikk:

– Hun står selv som produsent, komponist og vokalist og skaper elektronisk pop på svært høyt nivå. MAUD har utvilsomt stort potensial for å nå ut til et større publikum. Det er inspirerende å finne unge musikalske talenter med så tydelig profil, retning og ambisjon. Artister som henne er med på å utvikle nordnorsk musikkliv – selve kjernen i Arctic Talent.

Maud, nordnorsk produsent, artist og vokalist. 
Kristine Hoff fra Bodø.
Foto: KRISTINA KVAMMEN