NRK Meny
Normal

Ber Kleppa punge ut

For å unngå at Terra-kommunene spiser opp alle skjønnsmidlene som fordeles til kommuner i Nordland, krever Fylkesmannen at kommunlaministeren stiller opp.

Fylkesmann Ola Bjerkaas i Nordland legg fram granskinga etter Terra-skandalen

Fylkesmann Ola Bjerkaas la fram granskningsrapporten etter Terra-skandalen.

Foto: Tone Gullaksen / NRK

Hvert år fordeler Fylkesmannen i Nordland ca. 150 millioner kroner til kommuner med særlige behov.

Terra-kommunene tar fra alle de andre

Om ikke kommunaldepartementet gir Fylkesmannen mer penger kan de fire Terra-kommunene komme til å spise opp hele denne potten.

Fylkesmann Ola Bjerkaas tror han vil få mer penger dersom Terra-kommunene ber om hjelp.

- Håpet mitt er at departementet går inn med ekstraordinære bevilgninger slik at dette ikke går utover de ande kommunene i Nordland, sier fylkesmann Ola Bjerkaas.

Ingen løfter

- Verken kommunalministeren eller Fylkesmannen har lovt hjelp fra staten, men kommunalministeren har sagt at døra er på gløtt, sier Bjerkaas.

Fylkesmannen har et berettiget håp om at de andre Nordlands kommune fortsatt vil kunne forsyne seg av potten på 150 millioner kroner årlig til ting de ber særskilt om,og at de tapsrammede Terra-kommunene vil få ekstra  penger om de kommer i knipe.

- Vi må først få avklart hva fortutsetningene skal være for at staten skal gå inn med ekstra penger. Departementet har sagt at de vil vurdere Fylkesmannens skjønnsrammer.

- Derfor er håpet mitt at vi får ekstra midler fra departementet, sier Bjerkaas.