Barselkvinnene ut av fødeavdelinga

Fra nyttår skal barselkvinner ut av Nordlandssykehuset og inn på Zefyr hotell.

Nina Jamissen og Benedicte Jensen

STOLT JORDMOR: Lederen for kvinneklinikken, Nina Jamissen, gleder seg til 5. januar. Da åpner det nye tilbudet til barselkvinner. Nybakt firebarnsmor Benedicte Jensen fra Meløy kunne godt tenkt seg barseltida på hotell.

Foto: Barbro Andersen / NRK

Nordlandssykehuset oppretter et helt nytt tilbud der friske kvinner som føder friske barn skal bo på hotell etter fødselen.

På hotellet skal det være barnepleier og jordmor tilstede i dagene før den nye familien reiser hjem. Og her skal kvinnene kunne føle seg like trygge som på fødeavdelinga.

Nordlandssykehuset, Bodø

FLYTTES: Friske barn og mødre flyttes ut av sykehuset og inn på Zefyr pasienthotell.

Foto: Eva Berget / NRK

Pappa må betale

Ved å etablere barselhotellet vil Nordlandssykehuset også forbedre tilbudet til de som fortsatt skal ligge inne i barselavdelinga.

Omleggingen gjør at familiene til den nyfødte får en langt bedre mulighet til å være sammen de første dagene etter fødselen.

-Jeg tror dette vil gjøre at den nye familien blir bedre kjent. Dette vet vi noe om fra andre pasienthoteller. Jeg tror at det også vil bidra til økt ammefrekvens. Men jeg må jo også si at det ikke blir gratis for pappa. Han må betale både inne på sykehusets fødeavdeling og på hotellet, sier Jensen.

Mamma vil på hotell

Benedicte Jensen fra Meløy fikk sitt fjerde barn på fødeavdelinga i Bodø sist onsdag. I et par dager bor hun på rom sammen med andre barselkvinner før hun reiser hjem til resten av familien i Meløy.

Dersom hun haddde hatt termin etter nyttår kunne hun og mannen ha bodd på dobbeltrom på Zefyr hotell.

Jensen synes tilbudet høres flott ut, selv om hun ikke får benytta seg av det:

- Jeg har gjort mitt for å befolke verden, men hadde det vært et sånt tilbud tidligere, så hadde jeg helt sikkert benytta meg av det, sier den nybakte firebarnsmora.