NRK Meny
Normal

Avlyser strippeshowet

Det ble valgkampåpning uten afrikanske eks-prostituerte på Hemnesberget i dag. - Jeg stoler ikke på media, sier partileder Øystein Meier Johannessen.

Øistein Meier Johannessen starter valgkampen

VALGKAMPÅPNING UTEN DAMER: Øistein Meier Johannessen i Samfunnspartiet avlyser strippeshowet.

Foto: Eva Berget / NRK

Han lovte hemnesværingene Red light district på dagens valgkampåpning, men det ble heller tam affære. Til tross for fagre løfter om striptease, massasje og afrikanske prostituerte var det bare møtt fram 10-15 hemnesværinger på torget i dag. Og noen damer heller ikke å se.

Nå stiller folk på Hemnesberget seg spørsmål om de afrikanske kvinnene virkelig finnes. NRK spurte om å få lov til å intervjue kvinnene, men fikk avslag.

- De er hjemme hos meg, hevder Øystein Meier Johannessen.

Han lover mer trøkk i morgen.

- Da har TV 2 lovet å komme, sier han.

Politianmeldt

Fra Samfunnspartiets valgkampåpning

Kjell Idar Juvik og Rana Blad-redaktør Kirsti Nielsen pryder Samfunnspartiets valgplakat. - De to representerer makta, sier partilederen.

Foto: Eva Berget / NRK

Sosialistisk Ungdom har bestemt seg for å melde Samfunnspartiet til politiet.

- Vi leverer politianmeldelsen i løpet av dagen. Vi mener partiet bryter paragraf 315 i straffeloven, som gjelder forbud mot kjøp og salg av seksuelle tenester, sier Kim Remi Sandvær i SU.

Øystein Meier Johannessen tar anmeldelsen med knusende ro.

- Vi har ikke gjort noe ulovlig, men for sikkerhets skyld skal jeg ta kontakt med min advokat Tor Erling Staff.

- Et febrilsk stunt

øistein meyer johannessen og kjell-idar juvik

KJØLIG MØTE: Øistein Meier Johannessen og Kjell-Idar Juvik på torget på Hemnesberget i dag.

Foto: Eva Berget

Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik liker dårlig at Samfunnspartiet skal bruker prostiuerte i valgkampen. Stuntet vekker også sterke reaksjoner lokalt. Folk er hoderystende oppgitt over det siste krumspringet til den omstridte fylkeslederen.

- Utrolig smakløst. Slik stunt er skadelig for politikken og viser hvor userøst Samfunnspartiet er, sier Hemnes-ordfører Kjell Idar Juvik (Ap).

Han skulle ønske at Samfunnspartiet ble tiet ihjel.

- Jeg skulle ønske NRK og andre heller kom for å dekke blues- og jazzfestivalen istedenfor Samfunnspartiets valgkampåpning. Igjen har Øistein Meier Johannessen greid å skape mediablest - etter mitt syn på en useriøs måte. Det virker helt febrilsk, sier Juvik.

Ikke bekymret

Meier Johannessen er ikke bekymret for sambygdingenes negative reaksjoner.

- Hemnes er fylt av tolerante og inkluderende mennesker - det har til og med ordføreren slått fast politisk. Jeg kan ikke forstå hvordan folk kan reagere på at det kommer noen lettkledde afrikanske damer hit. Det røper en dobbeltmoral og hykleri, sier Meier Johannessen.

Han vil ikke være med på at det kan oppfattes som hyklerisk å først uttale at han vil hjelpe og støtte disse kvinnene for så og hente dem til Hemnesberget med uklare mål om hva de egentlig skal gjøre her.

- Nei tvert imot, disse kvinnene skal nå rehabiliteres til å drive med massasje istedenfor prostituasjon, sier Meier Johannessen.

Kontroversiell

Øystein Meier Johannessen er kjent for kontroversielle aksjoner i sin politiske kamp. I 2006 ble han dømt til fengsel for bombetrusler etter at han parkerte en bil med arabisk påskrift utenfor NRK Marienlyst i Oslo.

Høsten samme år satte han fyr på en bil utenfor rådhuset i hjemkommunen som en protest mot Israel og USA.

Bilbrannaksjon Korgen

Samfunnspartiets Johannessen aksjonerte en annen gang mot kommunepolitikerne i Hemnes ved å plassere sauehoder på staker utenfor møtelokalene. Denne gangen var det en protest mot det han mente var mangel på demokrati i kommunen og lokalavisa Rana Blad som han mente ikke oppfylte sin samfunnsrolle.

Bilbrannaksjon Korgen

SATTE FYR PÅ BIL: I september 2007 satte Johannessen fyr på en bil som protest mot ny lov om motorferdsel i utmark.

Foto: Lasse Jacobsen - lokalavisa.no

I september 2007 satte Johannessen fyr på nok en bil som protest mot ny lov om motorferdsel i utmark.

Vil inn på Stortinget med Ari

Taxisajåføren fra Hemnes skaper også overskrifter i vår etter at de har satt opp Ari Behn, Aylar Li og andre kjendiser på valglistene sine, mot deres vilje. Blant kjendisene finner vi også Thomas Seltzer, som svarte med å kalle Samfunnspartiet et parti for bygdetullinger og byoriginaler.

Samfunnspartiet vil jobbe for at det blir mer åpenhet i det offentlige byråkratiet, samt øke de økonomiske vilkår for de svake i samfunnet, hvis han får stortingsplass fra høsten.

Men partiet må håpe på et brakvalg for å få inn en representant på tinget. Ved forrige stortingsvalg fikk partiet beskjedne 44 stemmer.