Asylmottaket legges ned

31. august er det slutt for asylmottaket på Skillevollen i Rana. Anlegget legges ned etter at firmaet som driver mottaket tapte anbudskonkurransen, skriver Rana Blad. Ti ansatte mister jobben.

Rana mottak

MÅ FLYTTE HERFRA: Nå må de vel 100 asylsøkerne som bor på asylmottak i Rana flytte til andre mottak. Mest aktuelt er Nesna, Sandnessjøen og Mosjøen. Ti ansatte mister jobben.

Foto: Frank Nygård / NRK

I seks år har Rana Mottak AS drevet asylmottaket med base på Skillevollen. De har også leiligheter i byen for kvinner, eldre og familier. Ved mottaket er det ifølge Rana Blad 105 plasser.

UDI (Utlendingsdirektoratet) sender ut driftsavtaler på anbud når kontraktstiden nærmer seg slutten. Denne gangen gikk det ikke veien for Rana Mottak. UDI sa i stedet ja til oppstart av asylmottak i Kvæfjord og Salangen.

Var for dyr

Bjørn Fridfeldt, UDI region nord på Senjehesten statlige mottak.

Bjørn Fridfeldt, UDI region nord

Foto: Håvard Lior / NRK

Regiondirektør Bjørn Alf Fridfeldt i UDI region nord forteller at det var på pris Rana Mottak tapte kampen.

– De skulle ha en million kroner mer i året for å drifte et mottak i forhold til dem som kom best ut av anbudskonkurransen. Det er svært mye. Nå kommer de som bor ved mottaket i Rana å bli flyttet til andre mottak i nærheten, sier Fridfeldt ril Rana Blad.

10 mister jobben

En konsekvens av at Rana Mottak AS de tapte anbudskampen er at ti ansatte mister jobben. De deler på fem årsverk.

– Alle ansatte har allerede fått sine oppsigelser, sier daglig leder Helge Stiauren til Rana Blad.

Han synes det er greit at de tapte på pris fordi de ikke kunne levert noe billigere tilbud.