Anja fant ski for titusener i fjæra – stammet fra uheldig skifamilie

I full storm ble skiboksen til Silje Helgesen Haraldsvik revet av bilen idet de krysset Tverlandsbrua. Et steinkast unna fant en forundret familie en haug med ski i fjæra.

Skibildet

Det var Vilja og Josefine (begge ni år, f.v.) og Anja Almås Tangeraas som fant skiene i fjæra. Bak kamera er samboer Torgny Nesdal Hansen.

Foto: Privat

– Vi skulle egentlig på fjellet for å gå på ski, men på grunn av uværet tok vi heller en familietur til badeland i Bodø. Da vi skulle handle på kjøpesenteret oppdaget vi at hele skiboksen var forsvunnet.

Det sier Silje Helgesen Haraldsvik. Et ekstremt uvær med vind opptil orkan styrke har herjet i Nordland i helgen. Hun var en av dem som fikk merke vindstyrken ekstra mye.

– Det blåste jo 32 meter i sekundet da vi kjørte over Tverlandsbrua, men foruten en svak lyd så merket vi ikke noe mer. Da vi oppdaget at den var borte ble det ikke en særlig lykkelig tur til badeland, sier Haraldsvik.

Instagram ble redningen

Inne i skiboksen lå det ski for flere titalls tusen kroner, i tillegg til verdien av skiboksen i seg selv.

Det var da familien skulle melde tapet inn til forsikringsselskapet at de så noen kjente ski på en post på Instagram.

Silje Helgesen Haraldsvik

Kun ti minutter etter at skifunnet ble postet om på Instagram oppdaget en lettet Silje Helgesen Haraldsvik innlegget.

Foto: Privat

– Jeg følger jo en konto som heter Heggmobanden på Instagram. Der så jeg at det var noen som hadde funnet mange ski. Vi dro bort dit i går for å hente skiene og vi ble mildt sagt glade.

Det var Anja Almås Tangeraas som la ut posten, og som gjorde det noe forunderlige funnet i fjæra.

– Så ut som en skikirkegård

– Først fant jeg en ski, og så fant jeg en til. Og en til. Og en skistav. Det så ut som en skikirkegård, ler Tangeraas.

Tangeraas og familien pleier å rydde strender for søppel hele året, og ettersom det hadde vært storm, tok de turen til fjæra like ved der de bor – om lag 100 meter i luftlinje fra Tverlandsbrua.

– Trodde du at du skulle finne igjen eierne?

– Vi har en Instagram-konto hvor vi har ganske mange følgere som er turfolk i Salten. Så jeg hadde troen på at vi skulle finne dem, sier Tangeraas.

Fant ski etter stormen i Nordland

Her er tangen og tare tatt vekk og skiene gravd opp fra «skikirkegården» i fjæra like ved Tverlandsbrua.

Foto: Privat

Verdier for 15.000 fortsatt tapt

Haraldsvik sier at de felte noen tårer og var svært takknemlig da de fikk igjen mesteparten av skiene og stavene som ble borte. Likevel er det mye som fremdeles er borte.

– Med takboks er vi fremdeles oppe i verdier på rundt 15.000 kroner som er borte. Blant annet mangler vi noen dyre skistaver som min mann vant på Kobberløpet for et par år siden. Det er utstyr som vi er glad i.

Nå sier Haraldsvik at det ikke kommer til å bli flere turer med skiboks under ekstreme værforhold.

– Nei, neste gang holder vi oss hjemme, ler hun.