NRK Meny
Normal

– Vi skal gjøre dritkjedelig politikk interessant

De synes politikk er kjedelig og aner ikke hva de skal stemme. Likevel skal de fire ungdommene reise rundt i 44 kommuner for å få andre ungdommer til å bruke stemmeretten.

Fire ungdommer dra på valgturne

Erikstad, Pia-Elise Solvik Dahl, Iver Jensen, Vilde Bratland og Yasmin Hadafow lover mange sprell i sin valgkampdekning.

I sommer skal fire ungdommer reise gjennom 44 kommuner i Nordland, på oppdrag for NRK Nordland. De kaller seg Ivers Angels, de fire ungdommene Pia-Elise Solvik Dahl, Iver Jensen, Vilde Bratland Erikstad og Yasmin Hadafow er alle førstegangsvelgere og skal i sommer tilbringe en måned i en bobil for å få ungdom interesserte i høstens lokalvalg.

– Politikk er dritkjedelig, men det er det som er greia. Vi skal få snudd dette og gjøre noe helt annet. Vi vet like lite om politikk som alle andre ungdommer. Så vi er midt i målgruppa vi også, sier Pia-Elise Solvik Dahl.

– Vi ønsker å bli klokere på politikk før valget. Vi ønsker å se hva som rører seg, spesielt blant ungdom, sier Iver Jensen.

– Gir et annet pespektiv

I dag var de i Glasshuset i Bodø for å skape blest om prosjektet sitt.

Blest i Glasshuset

Vilde Bratland Erikstad og Pia-Elise Solvik Dahl skapte blest om prosjektet i Glasshuset i Bodø.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

– Vi skal lage på tv, radio, nett og alle sosiale medier. Rett og slett hele pakken, sier Solvik Dahl.

Selv om de er unge, har de allerede mye medieerfaring. Alle har gått på medielinjen på Hadsel videregående skole.

Pia-Elise og Vilde fikk i 2013 svar fra kringkastingssjefen etter at de laget en dokumentarfilm for å få praksisplass i NRK.

I 2013 laget Yasmin kortfilm om at hun kastet hijaben.

Iver har nylig vært på Island og gjort opptak til kortfilmen sin «We remember moments».

NRK Nordlands redaksjonssjef Eivind Undrum Jacobsen mener ungdommene vil berike NRKs valgdekning.

– De gir et annet perspektiv på valget enn det vi journalister gjør. De er unge, men samtidig veldig flinke. Derfor er jeg trygg på at det de leverer blir bra, sier Jacobsen.

– Skal være på kanten

Noe av det Ivers Angels skal gjøre, vil være planlagt på forhånd. Andre ting vil de ta på sparket på stedet der de kommer.

– Det skal være originalt og på kanten. Forhåpentligvis kan vi overraske med forskjellige sprell, sier Vilde Bratland Erikstad.

Se Ivers Angels egen promo for valgdekningen:

Ivars Angels-promo