– Vi må finne fram råskapen

Bodø/Glimt er i desperat poengnød før kveldens møte med Sogndal.

Glimt tapte mot Sarpsborg 08

– Selvtillit er en viktig faktor i dette, sier Bodø/Glimts assistenttrener Aasmund Bjørkan om klubbens tapsrekke. Mot Sarpsborg 08 tapte Glimt 4-3.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Fem strake tap er fasiten etter at eliteseriefotballen begynte å rulle igjen etter sommerpausen. Glimt har falt som en sekk på tabellen og nå begynner nedrykksspøkelset å true.

– Prestasjonene har ikke vært gode nok. Vi har sluppet inn for mange og enkle mål. Vi må skjerpe forsvarsarbeidet og samtidig bli bedre foran motstanderens mål. Vi må rett og slett bli råere i begge boksene, sier assistenttrener Aasmund Bjørkan.

Aasmund Bjørkan

Bodø/Glimts assistenttrener Aasmund Bjørkan sier gultrøyene må skjerpe seg dersom de skal overleve i eliteserien.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Null poeng så langt denne høstsesongen har ført Bodø/Glimt ned på kvalifiseringsplass. Samtidig truer et Brann, som har underprestert så langt i år, plassen til Glimt.

Bjørkan er utålmodig og håper trenden snur i kveld.

– Vi møter et lag som er godt og aller best på hjemmebane. Men det er klart vi aller helst bør ha tre poeng i dag.

– Handler om marginer

Forrige serierunde var det Aalesund som forlenget Glimts tapsrekke. Bjørkan erkjenner at tapene kan få spillerne til å tenke.

– Det man gjør på treningsfeltet er viktig, men det kommer noen andre faktor inn når man går ut på banen som for eksempel selvtillit. Vi vet vi kan berge oss i eliteserien og må bare finne fram råskapen.

Han mener likevel mye av den siste tidens resultater kan forklares med uflaks.

– Selvtillit er en viktig faktor, men dette handler først og fremst om marginer. Vi har tapt kamper vi har spilt godt og samtidig vunnet kamper vi har spilt dårlig.

Jevnt

Til tross for at Glimt nå kjemper i nedrykksstriden er stemningen god hos trenerteamet. Bjørkan mener de lærer mye av motgangen.

– Jeg synes det er utrolig artig og utviklende å være med på dette. Hver kamp er så jevn. Man blir straffet for feil man gjør, men får samtidig betalt når man gjør noe riktig.

– Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for å gjøre Bodø-folket stolte. Det er en viktig motivasjon for oss.

Rosenborgs Daniel Berntsen er klar for Bodø/Glimt, men den tidligere Glimt-spilleren blir ikke klar til dagens oppgjør mot Sogndal.

Laster innhold, vennligst vent..