– Var bundet på både hender og føtter

Politiet leter fortsatt etter de to ranerne som overfalt og bandt en kvinne i 40-årene i sitt eget hjem tirsdag ettermiddag.

Politi

Politiet har sperret av området der ranet skjedde og foretar undersøkelser på stedet.

Foto: Frank Nygård / NRK

Politiadvokat Kathrine Frøysa sier politiet leter etter to menn som hadde mørke klær på seg under ranet i Korgen.

– De var maskerte og hadde på seg mørke klær. Det er sagt at den ene av dem sto for det meste av snakkingen og at han snakket norsk. Jeg kan bekrefte at de befant seg i huset da kvinnen kom hjem og at de stripset henne fast. Hun ble funnet av folk som skulle besøke henne, sier Frøysa til Rana Blad.

Ber om tips

Politiadvokat

Politiadvokat Kathrine Frøysa sier de to gjerningsmennene allerede var i huset da kvinnen kom hjem.

Foto: Frank Nygård / NRK

Politiet fortsetter i dag med videre undersøkelser både på stedet og i nærområdet.

– Vi avhører vitner og sjekker alle de tipsene som har kommet inn til politiet. Det jobbes også med å hente inn videoovervåkning og datatrafikk i fra området der ranet skal ha skjedd, sier Frøysa til NRK.no.

Politiet har ingen ny informasjon om gjerningspersonene, men opplyser at de forlot stedet i bil.

– Basert på tipsene som politiet har fått inn, har vi grunn til å tro at de har kjørt i retningen mot Bleikvassli og Hattfjelldal. Vi er interessert i tips angående mistenkelig kjøring eller opptreden på Fv. 806 og Fv. 291 mellom Korgen og Hattfjelldal, spesielt i tidsrommet mellom klokken 15.00 og 19.00 i går kveld, sier hun.

Nabo: – Utrolig skremmende

NRK har snakket med Henning Renningsvik som er en av de nærmeste naboene til huset hvor ranet fant sted. Han forteller at det ikke er lenge siden forrige ran i nabolaget.

– For en måned siden var det et ran 50 meter lenger unna her, og det er utrolig skremmende at det skjer igjen, sier han.

Frøysa opplyser til NRK at de ikke ser noen sammenheng mellom de to ranene.

– Vi har ingen opplysninger om lignende saker i området, og vi fokuserer heller ikke på det, sier hun.

– Kvinnen var fysisk uskadd, men det er klart at hun var preget av hendelsen.

Innsatsleder, Arild Woldmo

Bundet

Det er ikke kjent hva slags våpen som ble brukt i ranet. Hendelsen fant sted ved 14.30-tiden, men kvinnen fikk ikke meldt fra om hendelsen før klokken 16.15. Hun var bundet på både hender og føtter.

Ransofferet ble funnet av folk som kom på besøk, skriver avisen.

Gjerningsmennene skal ha stjålet flere bankkort og kvinnens mobiltelefon før de forlot stedet. Personene var maskerte, og ifølge kvinnen skal de ha snakket nordnorsk.

– Kvinnen var tilsynelatende fysisk uskadd, men det er klart hun var preget av hendelsen. Hun har fått tilsyn av helsepersonell og får også annen oppfølging, sier Innsatsleder i Helgeland politidistrikt, Arild Woldmo.

Høy prioritet

Frøysa sier at saken har høyeste prioritet for politiet.

– Alt tilgjengelig personell jobber med denne saken. Vi har hatt kriminalteknikere vært på åstedet og sikret spor, det er foretatt rundspørringer i nabolaget og fornærmede og mulige vitner til noe av hendelsen er avhørt. Dette er noe vi vil fortsette med ut over dagen, sier Frøysa til avisen.

Saken oppdateres