Hopp til innhold

– Utrolig smigrende

Børge Lund har et todelt forhold til det å være nominert til Årets Nordlending.

Børge Lund

Børge Lund ble første nordmann til å vinne mesterligagull. Nå kan han bli førstemann til å lede et nordnorsk lag til NM-gull.

Foto: Avisa Nordland

– Det er utrolig smigrende at noen har tenkt på meg i denne settingen. Så føler jeg også at det ikke er fortjent. Jeg føler ikke at jeg har bidratt til å hjelpe noen, sier den meget rutinerte håndballspilleren.

Tilværelsen som håndballproff førte han til et spennende liv i Danmark og Tyskland. I 11 år bodde han borte fra hjembyen.

– Jeg har kanskje vært en grei representant for Bodø når jeg har vært ute i verden som håndballspiller, undrer han og legger til:

– Både på mine mange klubblag og for landslaget.

La grunnlaget i BHK

Håndballen har på mange måter vært livet til Børge Lund. I sin tid ble han kanskje sett på som en liten bohem, men det er ikke mange som har lagt ned like mye trening som det den hengslete playmakeren har gjort.

Grunnlaget ble lagt i ungdomsårene i BHK. Som utenlandsproff satte han en ny standard sammen med Håvard Tvedten i tiden de hadde sammen i Aalborg.
Fortsatt er det ingen i BHK som trener mer enn den tidligere landslagskapteinen.

Her kan du stemme på årets nordlending.

Stort med cupfinale.

Han aner ikke hvilke kriterier juryen har lagt til grunn for å nominere nettopp ham, men Børge Lund regner med at seieren mot Haslum i semifinalen i håndball-NM spilte inn.

– Det har nok litt å si at BHK er klar for lagets aller første cupfinale. Det er stort for klubben og vi gleder oss, sier han.

– Du har vært i BHK i halvannet år nå. Hvordan har denne perioden væt for deg?

– Det har vært veldig mye nytt. Ny rolle som spillende trener, og mange nye lag og spillere å forholde seg til. Det har vært slitsomt både fysisk og mentalt. Det er fortsatt mye å gjøre, men ting er mer kjent for meg. Jeg mister ikke så mye energi på veien, og jeg kan konsentrere meg mer om det som er viktig, erkjenner han.

Savner ikke profflivet

Han er komfortabel med avgjørelsen om å avslutte profftilværelsen i Tyskland til fordel for trener- og spillerjobb hjemme i Bodø.

– Jeg savner verken profflivet eller det å bruke hele januar sammen med landslaget. I sesongen lever man i en boble. Det er det samme om man er i Danmark, Tyskland eller i Norge. Det er håndball som gjelder med fokus på trening og fokus på kamp, påpeker BHKs spillende trener.

Børge Lund ble den første norske herrespilleren som vant mesterligaen i håndball. Kanskje blir han den første som leder et nordnorsk lag til NM-triumf i samme idrett på seniornivå. Svaret får vi 30. desember.