NRK Meny
Normal

– Skal ta «selfie» med alle artistene

Når VG-lista i dag kommer til Sortland er det noen som gleder seg ekstra mye. 18 år gamle Lena Cecilie Strand er en av dem.

NRK møtte ildsjelen i bussen på vei til Evenes, hvor hun skulle ønske VG-liste-artistene velkommen.

– Målet er å ta en «selfie» med alle artistene og lage en collage av det, sier 18-åringen til NRK like før klokken ni onsdag morgen.

Lena sitter i ungdomsrådet i Sortland, og begynner snart på sitt tredje år på videregående.

Hun er en av dem som kanskje har jobbet hardest for å få VG-lista til Sortland.

– Med en gang jeg fikk vite om konkurransen, så hasteinnkalte jeg ungdomsrådet i Sortland med målsetting om å få så mange som mulig til å stille opp. Vi endte opp med å bli fem-seks stykker som alle har jobbet beinhardt for å få dette til, sier hun.

– I konkurranse med byer som Bodø og Fredrikstad var det nok mange som så det som urealistisk at vi skulle få turneen hit. Men hele Vesterålen har stått på, og da ble det altså vi som trakk det lengste strået til slutt, legger hun til.

(artikkelen fortsetter under)

Lena Cecilie Strand gleder seg til konsert

SPENT: Lena Cecilie Strand (18) har som mål å ta «selfie» med alle artistene. Her sitter hun på bussen på vei til flyplassen for å ønske artistene velkommen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Tror mange møter opp

Sortland lå sammen med Haugesund og Finnsnes best an når det gjeldt å ha flest likes på sine aktiviteter i sosiale medier. For vinneren av den såkalte «By X»-konkurransen måtte skape mest mulig engasjement både lokalt og regionalt for å vinne konkurransen.

Til sammen har over 47.000 bilder blitt tagget med #vglistatil på Instagram, og over 28.000 har trykket like på bybildene på Facebook.

Med sine 13.117 bilder på Instagram og et enormt lokalt engasjement, bestemte juryen til slutt at det var Sortland som skulle få en konsertopplevelse uten like i sommer.

Jeg har veldig høye forhåpninger.

Lena Cecilie Strand

Og Lena Cecilie Strand er ikke i tvil om at det var kreativiteten som til slutt avgjorde konkurransen.

– Vi har oppfordret folk til å «hashtagge», og har lagd flere filmer for å få VG-lista hit. Blant annet lagde vi en musikkvideo sammen med gutta i «68 Grader Nord». Jeg vil også skryte av skolen, som har gitt elevene fri til å lage både musikkvideo og gjennomføre andre aktiviteter.

Hun innrømmer at når dagen nå endelig er her så kribler det litt ekstra.

– Jeg gleder meg veldig mye, og tror at det blir råbra. Jeg har veldig høye forhåpninger, og tror det blir en fantastisk dag.

Hun håper at så mange som 15.000 tar turen til Sortland i dag.

– Jeg tror mange møter opp, og med det engasjementet vi har hatt i forkant tror jeg ikke det er et urealistisk tall. Det er litt overskyet, men det er ikke regn, så det lover bra.

Skilter om kommunen

Kommunen har i dag også fått et nytt navn. Ordfører Grete Ellingsen lovet i forkant konkurransen å døpe om Sortland til «#VGlistatilSortland» dersom de stakk av med seieren. Nå skal hele Sortland være skiltet om.

Kommunen med i underkant av 10.000 innbyggere har begrenset med overnattingsmuligheter. Det har bydd på utfordringer for produksjonsapparatet, som har slitt med å finne seg plass å bo.

Lena Cecilie Strand var blant annet med på å lage denne musikkvideoen.