NRK Meny
Normal

– Hver kamp er en ny cupfinale

I dag kan Bodø/Glimt rykke et steg nærmere ny eliteseriekontrakt. – Gå inn med livet som innsats i hver eneste duell, er beskjeden spillerne har fått.

Selvmål. Glimt-Molde på Aspmyra

Glimt ble reddet av selvmål i siste kamp mot Molde før fotballferien. I dag venter Sarpsborg 08 på bortebane.

Foto: Ola Helness / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Bodø/Glimt og resten av eliteserielagene har måttet smøre seg med tålmodighet, mens verdens beste spillere har kjempet om å nå finalen i verdensmesterskapet i Brasil.

Etter tre ukers fotballferie er eliteserien i gang igjen. I går benyttet Molde muligheten til å rykke fra i toppen etter seier over Sogndal. I dag og i morgen står resten av lagene og tripper, klare for å komme i gang igjen.

– Det klør nok godt i beina til spillerne. Å se fotball er noe av det artigste vi vet, men å spille selv er selvsagt enda artigere, sier assistenttrener Aasmund Bjørkan.

Mønstrer full tropp

Aasmund Bjørkan

Glimts assistenttrener Aasmund Bjørkan er klar for nye slag i eliteserien.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Vårsesongen endte oppløftende for gultrøyene. Fire seire på rad i mai sendte laget oppover tabellen og til tross for bare ett poeng på de to siste kampene ligger Glimt på en foreløpig åttende plass i årets eliteserie.

Etter å ha slitt med skader på blant andre kaptein Ruben Imingen, midtbanegeneral «Badou» og høyreving Dane Richards, kan Jan Halvor Halvorsen velge og vrake i spillere til dagens borteoppgjør mot Sarpsborg 08.

Under Imingens skadefravær har Kristian Brix storspilt i kapteinens posisjon på Glimts venstreside i forsvaret. Bjørkan mener de har fått et luksusproblem.

– Det er ikke tatt ut noe lag enda, men vi får helt sikkert bruk for begge og det er en styrke for laget.

– Må gå inn med livet som innsats

Han forventer en tett og jevn batalje på Sarpsborg stadion, i nok et viktig oppgjør i kampen for å etablere seg i den øverste divisjonen.

– Hver kamp vi spiller er en cupfinale. Vi vet vi kan vinne mot alle, men samtidig tape de samme kampene. Denne er ikke viktigere enn de andre 29 cupfinalene vi spiller denne sesongen. Vi skal kjempe med nebb og klør for å berge oss i eliteserien.

Etter halvspilt serie innrømmer Bjørkan at det begynner å se lyst ut, men ser ingen grunn til å senke skuldrene.

– Spillerne har gjort en kjempejobb så langt, den tøffeste jobben ligger foran oss. Vi må gå inn med livet som innsats i hver eneste duell og kamp fremover.

Bodø/Glimt skulle møtt Stabæk i Norgescupen forrige onsdag, men kampen, som allerede var utsatt, kunne ikke spilles fordi det nye kunstgresset på Aspmyra fortsatt ikke var klart. Ny dato for kampen er 23. juli, og vinneren møter Haugesund i cupens kvartfinale tre uker senere.

Glimt-Sogndal 2-2

Jamaicanske Dane Richards startet sesongen forrykende på Glimts høyrekant. I dag er han trolig tilbake i troppen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK