NRK Meny
Normal

– En tung dag for Narvik

Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) bekrefter at flere av deres ansatte ved sykehuset i Narvik er blant de omkomne i trafikkulykken i Lavangsdalen. – Ordføreren i Narvik beskriver det som en svært tung dag.

Karen Margrethe Kuvaas Narvik sykehus

TØFF DAG: Ordfører Karen Margrethe Kuvaas fikk en tung beskjed fredag kveld, etter ulykken i Lavangsdalen. Flere ansatte ved Narvik sykehus fryktes omkommet, og i kveld sendte kommunen kriseteamet til sykehuset.

Foto: NRK

– Det er jo en tragedie for hele Narvik-samfunnet, nå har vi ikke oversikt over hele omfanget, men det er helt klart en tung dag for Narvik, sier ordfører Karen Margrethe Kuvaas.

Flere av de involverte i den alvorlige trafikkulykken i Lavangen var ansatte ved UNN i Narvik som hadde vært på et lederseminar i Tromsø.

Fredag ettermiddag ble det slått full katastrofealarm på universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) etter den alvorlige trafikkulykka på Europavei 8 i Lavangsdalen utenfor Tromsø. Det var da meldt om at fem personer var døde og flere skadd i trafikkulykke. Av de omkomne satt to i en personbil, mens de tre andre satt i en minibuss.

– Det ene involverte kjøretøyet var UNN-ansatte på vei tilbake til Narvik. Og vi frykter da at det er ansatte hos oss blant de omkomne, sier direktør Tor Ingebrigtsen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Ulykke E8

FEM PERSONER OMKOM: I Lavangsdalen utenfor Tromsø ble fem personer drept i trafikkulykken, og totalt var det 64 personer innvolvert.

Foto: Barth-Heyerdahl, Øystein / SCANPIX

Har sendt kriseteam til sykehuset i Narvik

– Da vi ble varslet om denne tragiske ulykka, så fikk vi samlet den kommunale kriseledelsen, og det kommunale psykososiale teamet skulle bistå sykehuset i Narvik. Der er det psykososiale teamet, kommunelegen og flere fra helsesektoren, sier Kuvaas.

De hadde fredag kveld opprettet et pårørendesenter og to pårørendetelefoner. Kommunikasjonsdirektøren ved UNN, Hilde Annie Pettersen bekrefter at flere av deres ansatte var blant de omkomne.

– Det er viktig for oss å si at våre tanker går til de pårørende, familiene, kolleger og venner. Det er en tung dag, sier Pettersen.

Video 7b387cb9-4198-43e0-a6d7-90c65e00f3b4.jpg

– Tungt å ta hånd om egne kolleger

– De ansatte som er og har vært på jobb, har opplevd dette som ekstra tungt å ta hånd om sine egne kolleger. Men de har gjennomført jobben på en svært profesjonell måte, sier Pettersen.

14 personer er nå til behandling ved sykehuset i Tromsø, seks av disse er ungdommer under 18 år. Tre er operert, to av disse for alvorlige skader og en for moderate skader. Alle skal være stabil opplyser sykehuset.

Fikk sleng på bilen

Ulykken skjedde da to personbiler, en minibuss og en varebil på vei fra Tromsø kolliderte med en buss med unge håndballspillere som kom i motsatt retning. En av bilene skal ha fått sleng og kolliderte med bussen.

De omkomne og alvorlig skadde var i kjøretøyene som kom fra Tromsø, mens de som satt i bussen kun fikk lettere skader.

Totalt var 64 personer innvolvert i ulykka, og det er nå opprettet kriseteam i Tromsø, Alta og Narvik.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.