Hopp til innhold

– Det hjelper å tro på det man driver med

Det sier Harald Kuraas (49) fra Narvik, kandidat til å bli «Årets nordlending».

Harald Kuraas

BLE MULIG: – Det Narvik Ishockeyklubb har fått til skal normalt ikke være mulig. Det ble det likevel, takket være troen og aller mest hardt arbeid fra hele styret gjennom mange år, sier Harald Kuraas.

Foto: Fritz Hansen, Fremover

Kuraas er nominert fordi han har vært en avgjørende bidragsyter i pionérarbeidet med å etablere Narvik Ishockeyklubb som en respektert og populær klubb i allnorsk ishockey. Kuraas synes det er stort å bli nominert.

– Det er kjempeartig at også folk utenfor Narvik verdsetter den jobben som er gjort og gjøres i ishockeyklubben. Jeg ser på nominasjonen som en gest til klubben på grunn av det vi i fellesskap har fått til, sier han.

– Det hadde ikke blitt noen suksess uten ditt bidrag?

– Jo, det ville det definitivt blitt. Narvik Ishockeyklubb er kanskje en liten klubb, men vi er en stor familie der veldig mange bidrar mye for at vi skal lykkes, understreker han.

Kniven på strupen

Nå til jul er det fem år siden den nye ishallen i Narvik sto ferdig.

– Det daværende styret fikk både en mulighet og et problem i fanget. Problemet besto i betydelig utgifter til treningstider i den nye hallen. Det var vi ikke vant til. Vi hadde kniven på strupen og var nødt til å øke inntektene voldsomt. Det klarte vi. Det er en satsing vi ikke har angret på. Hvis vi ikke hadde gjort dette er det ikke utenkelig at ishockey bare ville vært en sport for de spesielt interesserte. Nå er den blitt en av de store idrettene i Narvik og for publikum definitivt den største. Klubben sørger for stor underholdning annenhver lørdag og søndag. Vi har publikum fra to-tre til 80–90 år og av begge kjønn. Det er vi stolte over. Sporten har truffet det brede lag av befolkningen, sier Kuraas.

Sa pang

– Hva skyldes din egen interesse for sporten?

– Den oppsto for cirka ti år siden da sønnen min og jeg spilte hockey utendørs. Da ble vi kjent med en stor gjeng ekte entusiaster som holdt på i timevis om kveldene og nettene med å vanne isen og måke snø for at det skulle være mulig å gjennomføre treninger. Det sa pang da jeg så den entusiasmen som fantes både blant barn og unge foreldre, forteller Harald Kuraas.

Han har fransk kone og to barn på 12 og 16. Begge spiller selvsagt ishockey. Kuraas har utdanning innenfor økonomi og markedsføring. Han har også jobbet i forlagsbransjen og i avis. I sommer gikk han av som leder i ishockeyklubben etter nesten seks år i styret, de siste årene som leder.

Her kan du stemme på årets nordlending.

Artig

– Det gjorde jeg fordi jeg fikk meg to nye og krevende jobber som etter hvert skal bli til én. Det var ikke forenlig med å være leder av klubben, men jeg sitter fortsatt i styret og er mye i hallen og bidrar med dugnad når jeg kan. Det vil jeg fortsette med. Det vi holder på med er så enormt artig, synes han.

Kuraas sier engasjementet hans skyldes personligheten.

– Dessuten får jeg så mye tilbake. Jeg har både blitt kjent med masse nye mennesker og lært enormt mye. Vi i klubben har trodd på noe hele tiden. Det hjelper godt å ha en sterk tro.