– Årets festival har gått over all forventning

Parkenfestivalen 2013 er historie, og festivalsjefen sitter igjen med mange positive inntrykk. – Folk har allerede begynt å spørre om når vi starter billettsalget for 2014, sier han.

I går stod blant annet Halvdan Sivertsen, 50 Cent, Morten Abel og Christel Alsos på scenen, og over 8000 feststemte mennesker hadde funnet veien til Renåsen og festivalområdet i lørdag.

Festivalsjef Gøran Aamodt er strålende fornøyd med avviklingen, og forteller at tilbakemeldingene fra publikum har vært over all forventning.

Jeg tror folk ruslet hjem med et smil om munnen

Gøran Aamodt / Festivalsjef

– Atter en fabelaktig helg med en fredag som gav oss et nydelig vær og en lørdag hvor både Halvdan og 50 Cent sørget for utrolig bra stemning. Jeg tror folk ruslet hjem med store smil om munnen, sier han.

Aamodt tror derfor folk totalt sett er veldig fornøyde.

– Rundt klokken halv 11 i går kveld begynte folk å spørre om når vi starter billettsalget for 2014. Det tar vi som et klapp på skulderen på at folk har lyst til å komme tilbake.

(under kan du se bildene som NRKs fotograf tok fredag)

– Kanskje litt i hardeste laget fredag

På spørsmål om forbedringspotensial, innrømmer Aamot at det kanskje ble litt i hardeste laget på fredagen.

– Tre band på rad som spiller relativt hard rock ble kanskje vel mye, og det var ikke planlagt at det skulle bli slik. Samtidig vet vi at de som er veldig glad i denne typen musikk sannsynligvis hadde sin beste fredag noensinne, fortsetter han.

Aamodt tror lørdagen ble dagen som appellerte til det største publikummet.

– De som er glad i variert og kommersiell musikk følte nok at lørdagen var den beste, sier han.

Skryter av de frivillige

Gøran Aamodt

FORNØYD: Festivalsjef Gøran Aamodt er fornøyd med helga. – Jeg tror folk ruslet hjem med store smil om munnen, sier han.

Foto: Tone Gullaksen

Mens fredagen bød på strålende sol og temperaturer på over 20 grader, var lørdagen noe mer grå med lavtrykk og enkelte regnbyger.

– Jeg mener vi trengte en dag som i går. Vi kan ikke bare belage oss på at finvær og gode temperaturer skal drive festivalen videre. Det må være rammene rundt festivalen og artistene på scenen som trekker folk, og det fikk vi vist i går.

Han trekker også fram de mange frivillige som har bistått under årets festival.

– Vi er nesten 500 i sving disse to dagene, hvorav 400 av dem er frivillige. Så de er hovedgrunnen til at vi får det til å gå rundt. I tillegg er det rundt 80 som rigger scene og mellom 40 og 50 som håndterer de administrative oppgavene. Så det er et stort apparat og mange årsverk som gjøres unna på få uker, sier han.

– Positiv utvikling i bruk av området

Festivalsjefen ser også en positiv utvikling i hvordan parken, hvor festivalen finner sted, benyttes av de besøkende.

– Det vi ser etter oppryddinga i dag er at hele parkområdet blir benyttet. Det er gledelig, fordi noe av tanken fra vår side er at folk skal kunne rusle mellom de ulike scenene og også kunne trekke seg tilbake til mer roligere deler av parken dersom de ønsker det. Det medfører også at det ikke blir like stor trengsel, og at køene flyter bedre.

Aamodt registrerer at det har vært noen skader og arrestasjoner som følge av fyll og bråk i helgen, men mener det ikke har vært mer av det enn en vanlig helg i sentrum.

– Rapportene jeg har fått fra politiet gikk på at det hadde vært stilt og rolig og ingen større problemer.

– Hvordan ser tallene ut for Parkenfestivalen 2013?

– Det ser lyst ut. Vi fikk solgt alle billettene våre, og vi har hatt god omsetning. Så dette lover godt for den videre drifta, avslutter han.