16-åring truet med å bombe flyplass

Politiet i Nordland har opprettet sak mot en 16-åring som la ut trusler mot en skole og en flyplass.

Det var folkene bak den anonyme meldingstjenesten Jodel som først varslet politiet. De hadde registrert to meldinger som de oppfattet som truende.

Meldingene var skrevet på engelsk og rettet mot en skole og en flyplass: «If i shoot up the school, aint nothin to it. The other kids made me do it» og «If i bomb the airport, aint nothing to it. Muhammed recruted me to do it».

– Uansett hva som er bakgrunnen for at denne type meldinger blir lagt ut, så har politiet nulltoleranse overfor slike trusler. Det ble derfor umiddelbart satt i gang tiltak for å identifisere den som hadde sent meldingene, sier politiadvokat Øyvind Rengård til NRK.

Jodel bistod i å identifisere avsenderen, og allerede rundt midnatt hadde politiet identifisert en ung mann fra Bodø som den som hadde sendt truslene.

– Politiet har vært hjemme hos den unge mannen og snakket med både han og foreldrene hans. Han tilstod at det var han som hadde sendt meldingene og vi fikk deretter tydelig forklart alvorligheten i å legge ut meldinger av en slik karakter, sier Rengård.

Politiet har opprettet sak og vil foreta videre etterforsking. Deretter vil det bli tatt stilling til reaksjon.

– Hvilken forklaring ga gutten da dere tok kontakt?

– Jeg vil ikke komme nærmere inn på det, ettersom det vil bli foretatt et nytt avhør av vedkommende.

Saken oppdateres