- Tidde om skolene i valgkampen

- Ordfører Hugo Bjørnstad har ført folket bak lyset. Det sier gruppeleder Hermod Larsen i Vågan Høyre.

Hermod Larsen
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Hermod Larsen mener at Arbeiderpartiet bevisst brukte Kabelvåg videregående skole som valgkampsak, og at ordføreren derfor ikke snakkar sant når han sier han ikke visste om fylkeskommunen sin plan for skolene.

Pro-skolene i partiprogram

I september kunne folk i Vågan og ellers i landet stemme ved lokalvalget. Under valgkampen var framtida til de videregående skolene i Vågan et viktig tema.

I programmet til Arbeiderpartiet og ordfører Bjørnstad stod det:

"Sikre skolestrukturen i et langsiktig perspektiv. Utvikle Kunst- og filmskolen i Kabelvåg til høgskole."

- Et problem

Men allerede lenge før stemmesedlene ble lagt i urnen visste, eller i allefall burde ordføreren visst, at fylkeskommunen planla å legge ned Kabelvåg vidergående skole. Det mener gruppeleder Hermod Larsen i Vågan Høyre.

- Under alle omstendigheter så burde han jo ha skjønt det når alle andre, unntatt Vågan kommune, skjønte at det var en prosess på gang og har vært i møter. Hvis vi har en administrasjon og en politisk ledelse i Vågan kommune som er i møter og ikke får med seg hva som skjer, eller har helt andre oppfatninger av hva som skjer, så har vi et problem.

Det sier Larsen.

- Total skivebom

Hugo Bjørnstad
Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

- Jeg kan ikke annet enn å avvise dette som en total skivebom, sier ordfører Hugo Bjørnstad.

Sju møter har det vært mellom kommunen og fylkeskommunen der nedlegging av skolen i Kabelvåg var et tema. Fem av dem før valget.

Men ordfører Hugo Bjørnstad står fortsatt på sitt, han visste ingenting om planene slik Larsen i Høyre hevder.