Får rektor-støtte i skolestrid

Rektor tilbakeviser at fylkeskommunen har bedrevet dokumentfalsk.

Rolf Knoph (SV) fylkespolitiker Nordland

FÅR STØTTE: Fungerende fylkesrådsleder Rolf Knoph (SV).

Foto: Frank Nygård / NRK

Solveig Størkersen, rektor Aust-Lofoten videregående skole

UFORSTÅENDE: Rektor Solveig Størkersen ved Aust-Lofoten videregående skole.

Rektor Solveig Størkersen ved Aust-Lofoten videregående skole tilbakeviser at fylkeskommunen har forfalsket dokumentasjon frå et møte med kommuneledelsen i Vågan.

 Les også: Isfront om Kabelvåg-skole

- Er gyldig

Tirsdag anklaget Vågan-ordfører Hugo Bjørnstad (Ap) fylkeskommunen for å ha manipulert et møtereferat, der nedlegging og flytting av Kabelvåg videregående skole var tema. Størkersen, som selv var på møtet 3. mai i fjor, sier møtereferatet er gyldig.

 - Samlokalisering av det videregående skoletilbudet i Aust-Lofoten var tema på møtet. Referatet ble ført i pennen av Bjørn Håvard Stamnes fra fylkets eiendomsavdeling. Dette referatet ble lest opp ved møtets slutt, og ble deretter signert av samtlige deltakere på møtet, sier Størkersen i en pressemelding.

Hun stiller seg derfor helt uforstående til påstandene som er kommet fram i media fra ordfører og rådmann i Vågan kommune som sår tvil om dokumentets ekthet.

- Jeg kan ikke forestille meg at møtereferatet skulle vært endret i ettertid, sier hun.

Står på sitt

NRK Nordland har i dag forsøkt å få fatt i ordfører Hugo Bjørnstad, men har ikke lykkes. Vågan-rådmann Rolf G. Nicolaisen fastholder imidlertid kommunens versjon av saken.

-  Vi har aldri skrevet under på dette referatet og står fast på at dette er et forsøk på manipulering. Vi mottok heller aldri noe referat fra dette møtet, sier Nicolaisen til NRK.

Kontrollutvalget

Krangelen mellom fungerende fylkesrådsleder Rolf Knoph (SV) og den politiske ledelsen i Vågan kan bli en sak for kontrollutvalget i Nordland fylkeskommune.

- Fylket kan ikke leve med anklagene om verken dokumentforfalskning eller dårlig saksbehandling, sier Fremskrittspartiets gruppeleder Dagfinn Olsen.