Hopp til innhold

- Håp for kunstforeninga

Lederen av Norske Kunstforeninger tror ikke Bodø Kunstforening blir lagt ned.

Bodø kunstforening
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

-Det må opprettes en ny dialog mellom Bodø kunstforening og Bodø kommune, sier leder av Norske Kunstforeninger, Susanne Svenseid.

Svenseid tror det finnes en løsning på problemene som Bodø Kunstforening sliter med, men da må partene sette seg ned og snakke sammen:

- Det vil være svært synd hvis Bodø nå mister en av de viktigste kunstformidlere for både byen og landsdelen, sier Svenseid.

-Uklokt å legge ned

Svenseid mener det vil være svært uklokt å legge ned Bodø Kunstforening i ei tid hvor Bodø ønsker seg et visuelt senter for kunst:

- Nordland skal etablere et senter for visuell kunst. Og jeg regner med at Bodø er lysten på å få et slikt viktig senter. Og da må en kunstinstitusjon som Bodø kunstforening være på plass, sier Svenseid.

- Aktiv og dynamisk

Susanne Svenseid berømmer arbeidet som Bodø Kunstforening har gjort, og mener at foreningas styre nå må sette seg ned i lag med Bodøs politikere for sammen å finne en løsning for kunstforeninga:

- Bodø kunstforening har en profesjonell og en kunstfaglig ledelse som er aktiv og dynamisk, framholder Susanne Svenseid.

-Så du tror ikke Bodø kunstforening blir lagt ned?

- Nei, jeg tror ikke det og jeg håper ikke det, sier lederen av Norske kunstforeninger.

Alvorlig situasjon

Men situasjonen for Bodø kunstforening er kritisk, og styreleder Bente Rød Larsen sa til NRK Nordland tidligere denne uka:

-Vi ser ingen annen løsning enn å legge ned , sier Rød Larsen.

Det siste vedtaket i formannskapet i Bodø kommune gjør at styret i Bodø kunstforening ikke ser noen annen løsning enn å legge ned.

Ei arbeidsgruppe har anbefalt at driftstilskuddet til Bodø Kunstforening økes med 600.000 kroner. Men det ønsker ikke ordfører Odd Tore Fygle å gjøre.
Dermed er det uklart om Bodø kunstforening kan fortsette driften.