NRK Meny
Normal

- Glimt er en viktig profilbærer

Bodø/Glimts innnsats i årets tippeliga gjør noe med den nordnorske selvfølelsen. Det mener ordfører i Bodø, Odd-Tore Fygle (Ap).

Odd Tore Fygle

STOLT ORDFØRER: Bodøs ordfører, Odd-Tore Fygle roser Bodø/Glimt for innsatsen i årets tippeliga.

Foto: NRK

Ordføreren karakteriserer Bodø/Glimt som en viktig profilbærer for Bodø.

- Vi vet jo at Bodø/Glimt gjennom mange år har vært byens fremste profilbærer, og når klubben framstår så positivt og med en slik suksess i år, så er det noe som hele byen er stolt av og vi soler oss litt i den glansen, sier Fygle.

- Hvilken betydning mener du dette har i en større sammenheng?

- Det er vanskelig å måle dette i kroner og ører, men Bodø prøver jo hele tiden å være en synlig by, både nasjonalt og internasjonalt. Og da trenger vi gode forbilder og gode profilbærere.

- Bodø/Glimt har denne statusen og jeg er helt sikker på at man rundt omkring i hele landet, igår og idag, snakker om det fotballklubben har klart å oppnå som fotballklubb, sier Fygle.

- Hva tror du det betyr for selvfølelsen til nordlendingene at både Bodø/Glimt og TIL opplever suksess?

Stor betydning

- Jeg tror det har veldig mye å si. Vi vet jo at det var et gjennombrudd den gangen Glimt vant cupfinalen første gang i 1975, og vi vet at det hadde stor betydning for hvordan nordlendingene hevet hodet.

- Og det er klart; med to klubber blant de fire beste, så har det veldig mye å si for nordlendingen. Vi viser at vi kan, og vi er fullt på høyde med resten av lendet, sier Fygle.

- Hva tror du dette har å si for fotballen generelt i Nord-Norge?

- Fotball er jo en kjempediger idrett og det har jo vøært satset veldig mye på gode fasiliteter for fotballen, ikke minst i rekritteringssammenheng, og det at man ser at to fotball-lag i nord, med mange spillere fra landsdelen, gjør at dette har betydning rent rekrutteringsmessig, sier Fygle.

Fornøyd styreleder

Styreleder i Bodø/Glimt Benn Eidissen ser tilbake på en fantastisk sesong for Bodølaget.

Styreleder Benn Eidissen i Bodø/Glimt

TAKKER ALLE: Det gode resultatet skyldes at mange har bidratt, mener styreleder Benn Eidissen.

Foto: MMS-foto Adrian Dahl Johansen / NRK

- Det var rett og slett en fantastisk avslutning på en nesten utrolig bra sesong. Alle dømte oss nord og ned, til og med byens avis dømte oss på kvalik-plass, men Kåre Ingebrigtsen, det sportslige apparatet og ikke minst spillerne har prestert som om vi var norgesmestre.

- Jeg vil bare takke alle i og rundt klubben for en fantastisk sesong, sier en oppglødd Eidissen.

- Hva er det dere har gjort som har ført til denne prestasjonen til tross for det man trodde var dårlige odds før sesongen?

Skylder på Ingebrigtsen

- I mitt hode et det først og fremst lagspillet i og rundt klubben. Ikke bare på banen, men også utenfor banen. Vi har vært et lag alle veier, vi har hjulpet hvarandre og har hatt tro på hverandre, vi har gitt positive tilbakemeldinger til hverandre.

- I tillegg har ansettelsen av Kåre Ingebritsen som trener vært en ubetinget suksess. Han har gjort en fantastisk jobb.

- Han har stor autoritet i spillergruppen, men alikevel en vill stil og en humor, samt en måte å behandle folk på som er utrolig flott. Han er uten tvil en leder som kan gå foran som et godt eksempel for alle, sier Eidissen.

- Hva betyr resultatet i år for arbeidet videre, spesielt for det økonomiske fundamentet for klubben?

- For framtiden er det klart at det å prestere så godt og å ha dette utgangspunktet for alt som skal skje neste år er gull verdt, sier Eidissen.

Beskjeden om framtida

Hvilke tanker har dere tenkt foran neste år?

- Jeg tror vi er nøktern i forhold til at vi vet vi er en liten klubb med begrensede ressurser. Vi vet også at fotballspill er et spill med små marginer. Jeg vil tippe at vi lander på en såpass beskjeden offisiell målsetning at vi også neste år skal være et stabilt tippeligalag som ikke har tenkt å blande seg inn i en nedrykks-strid.

- Klarer vi da å prestere slik vi har gjort i mange kamper i år så kan både bronseplass og høyere være innenfor rekkevidde, sier Eidissen.