Ber om fire uker varetekt

I fengslingsmøtet i dag kommer politiet til å be om fire uker i varetekt for den 17 år gamle drapssiktede jenta.

Åstedet på Utskarpen

ÅSTEDET: I dette huset i Glansberget i Utskarpen ble Trond Roger Solum (29) funnet drept i morgentimene lørdag. Den siktede 17-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Foto: Frank Nygård / NRK

17-åringen er siktet for forsettlig drap, etter at 29 år gamle Trond Roger Solum fra Nesna i 07-tiden lørdag morgen ble funnet død i et rekkehus i Utskarpen i Rana kommune. Den siktede bodde i huset sammen med avdødes kjæreste (19).

17-åringen har innrømmet at hun stakk mannen med kniv, men erkjenner ikke straffskyld etter politiets tiltale - som er forsettlig drap.

Jenta forklarte seg for politiet under et to timer langt avhør søndag.

- Jeg vil ikke si noe om det hun har forklart for politiet, annet enn at hun har erkjent å ha stukket fornærmede med kniv, men at hun ikke erkjenner straffskyld, sier forsvarer John Erik Nygaard.

Nett-TV: Nekter straffskyld

Forsvarer John Erik Nygaard

John Erik Nygaard er forsvarer for den drapssiktede 17-åringen.

Foto: Frank Nygård / NRK

Mann funnet drept

- Hun har beskrevet situasjonen rundt knivstikkingen, og også om hva som skjedde i forkant, men jeg vil ikke kommentere dette, sier forsvareren.

Fengslingsmøte

Jenta blir nå framstilt for fengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll - til tross for at den siktede bare er 17 år. Hun ikke får tilgang til media de to første ukene.

Av hensyn til etterforskningen og jentas lave alder ble det begjært lukkede dører under fengslingsmøtet.

Forsvarer Nygaard ønsker å finne en annen løsning.

- Jeg har forstått at politiet vil varetektsfengsle henne. Det vi må vurdere nå er om hun skal akseptere det, eller om vi skal finne fengselssurrogat for jenta. Det betyr at man finner en annen plass hun kan oppholde seg enn i et fengsel.

Jenta skal etter forholdene ha det bra, men er sterkt preget over det som har skjedd. Nygaard mener politiet nå må ta hensyn til hennes unge alder.

- Jeg tror alle kan være enige om at en person under atten år ikke hører hjemme i et fengsel.

Mange vitneavhør

Politiet har allerede gjennomført flere avhør av vitner i forbindelse med drapet. Avhørene fortsatte søndag.

- Vi har mange navn på blokka, og vi forventer også at det blir flere etterhvert. I en så alvorlig sak er det naturlig med mange avhør, sier politiadvokat Linda Rømma.

Fire personer i leiligheten

Foreløpig vil ikke politiet gå ut med detaljer om hva som skjedde drapsnatten. Ifølge politiet var det til sammen fire personer i leiligheten i Utskarpen lørdag morgen. Politiet vil heller ikke si noe om hvor mange som var direkte vitne til knivstikkingen.

Politiadvokat Linda Rømma

VITNER AVHØRT: Politiadvokat Linda Rømma.

Foto: Frank Nygård / NRK

Fant kjøkkenkniv

Politiet fortsatte søndag de tekniske undersøkelsene på åstedet. Teknikerne fant lørdag en kjøkkenkniv, som de mener ble brukt som våpen.

- De to vitnene var ikke nødvendigvis i samme rom som siktede og 29-åringen da drapet skjedde. Vi har avhørt begge de to vitnene, og vil snakke med dem igjen, sier Rømma.