- Han er uformell og spøker

- President Barack Obama er en modig mann som står for de samme verdiene og holdningene vi har i Norge.

Jens Stoltenberg og Barack Obama under pressemøtet
Foto: Scanpix/AFP

Det sier statsminister Jens Stoltenberg etter møtet med Barack Obama på sitt kontor i formiddag. Møtet varte nær dobbelt så lenge som opprinnelig satt opp.

Under pressesekvensen i etterkant spøkte Obama med egen og andre amerikanske journalisters trøtthet etter en lang flynatt.

Les: - Hvis jeg feiler, vil ingen priser i verden kunne bortforklare mitt nederlag.

- Presidenten har en uformell tone, han spøker og drar små vitser, sier statsminister Jens Stoltenberg i etterkant av møtet.

- Han er veldig til stede og oppmerksom, sier Stoltenberg.

Statsministeren sier at presidenten vet mye om Norge. Amerikanske presidenter har et stort briefingapparat når de skal og er ute på tur.

- Han var godt oppdatert på generelle forhold i Norge, kunne mye om klima, nordområdene og olje- og gass, sier Stoltenberg.

Selv kom presidenten med vanlige statsmannshøflighetsfraser om landet han befinner seg i, og hvor godt han følte seg mottatt. Og viste frem deler av sin humoristiske sans.

- Da jeg kjørte fra flyplassen i dag, skjønte jeg hvorfor alle nordmenne som kom til USA flyttet nordover i Midtvesten, til Minnesota. Det ser jo nøyaktig ut som her, sa han med et smil.