Hopp til innhold

Ventet fire fullmåner på dette bildet

Fotograf Vegard Lødøen hadde lenge drømt om å ta dette bildet. – Det var helt fantastisk, sier han om øyeblikket da hjorten dukket opp foran månen.

Hjort i måneskinn

HJORT I MÅNESKINN: Bildet er tatt av naturfotograf Vegard Lødøen.

Foto: Vegard Lødøen

– Jeg har jobbet for dette i flere år, forteller Vegard Lødøen.

Å jobbe som naturfotograf kan være en tålmodighetsprøve uten like, og krever mye planlegging. Fotograf Vegard Lødøen hadde i lang tid hatt ideen om få tatt et bilde av en hjort i måneskinn, og leitet lenge etter den perfekte plassen.

– Bildet er tatt på en hemmelig plass i Haram kommune. Jeg studerte fjell i nærområdet, og da jeg var på brunstfotografering i området så jeg at månen subbet oppover fjellsiden, forteller han.

Ventet på månen

Vegard Lødøen

FOTOGRAF: Vegard Lødøen har hatt ideen til dette bildet i flere år.

Foto: PRIVAT

Lødøen tok kontakt med grunneieren, som velvillig la ut litt silo på en haug, der fotografen håpet at han kunne få tatt et bilde av en hjort mot måneskinn på det eksakt riktige tidspunktet.

– Det gikk fire fullmåner med for å få tatt dette bildet, for de første gangene var det tåke og dårlige forhold, sier han.

Etter å ha ventet i rundt tre timer nærmet månen seg der to hjorter lå og slappet av.

– Da månen var på det rette stedet, reiste de seg opp og jeg kunne ta bildet, forteller Lødøen.

– En seiersrus

– Det er en slags form for jakt egentlig. Når man er ute med kamera for å ta bilde opplever man hele situasjonen, mens når man er på jakt skyter man dyret så fort man ser det, sier fotografen.

Bildet av hjorten er tatt på rundt 200 meters avstand og Lødøen var i ekstase da han endelig fikk fanget hjorten på kamera.

– Det var helt fantastisk å få tatt bildet, og jeg skjønte med en gang at det var unikt. Det er en slags seiersrus, mener han.