Høyre vil ha karakterer i 5.klasse

Høyre ønsker en forsøksordning med karakterar i matematikk, norsk og engelsk for femteklassinger i Ålesund. Kunnskapsministeren har stilt seg avvisande til karakterar i barneskolen, men Høyreordførar i Ålesund, Bjørn Tømmerdal, mener dette er noe foreldrene ønsker.

Monica Molvær og Bjørn Tømmerdal

Monica Molvær og Bjørn Tømmerdal på valgkampåpning i Ålesund Høyre

Foto: Trond Vestre / NRK

- Flere foreldre har gitt uttrykk for å få en sterkere evaluering av hvordan elevene fungerer i skolene i Ålesund.

Tømmerdal understreker at dette er en forsøksordning som Høyre ønsker å søke om. Det skal være i tråd med departementet sine retningslinjer og det skal skje i nært samarbeid med skole og foreldre.

- Ålesund skal være i forkant og ønsker et forsøk med karakterer i grunnskolen, sier Tømmerdal.

Men ønsket om et forsøk med karakterer i tre fag for femteklassinger vil trolig møte motbør hos kunnskapsministeren. Hun har allerede vendt tommelen ned for et krav fra byrådet i Oslo som støttes av 47 Høyre-ordførere om å innføre karakterer i sjuende klasse.

41 skoler skal få flinkere elever

- Skulen må bli betre for gutar

Taklar ikkje skulen

Kunskapsministeren bestemmer

Monica Molvær

Monica Molvær vil ikke trosse undervisningsministeren

Foto: Trond Vestre / NRK

I noen Høyre-kommuner er det tatt til orde for å trosse kunnskapsministeren. Det er uaktuelt for Monica Molvær og Høyre i Ålesund.

- Vi vet at Kristin Halvorsen sier nei og er veldig bastant på dette. Mange andre Høyre-kommuner ønsker det samme som oss og vi tror at dette kan bli en realitet etter regjeringsskiftet når Høyre inntar regjeringskontorene.

Monica Molvær sier at barn allerede i dag får tilbakemeldinger gjennom nasjonale prøver, og hun mener det er dumt at de ikke får sjanse til å se hvor langt de kan strekke seg.

- Og så skal de tross alt forberede seg til å få karakterer i ungdomsskolen. Vi mener derfor vi må se om det finnes gode ordninger for å gi barn og foredlre en slags ryddig tilbakemelding, sier Bjørn Tømmerdal.