Baldauf øyner OL-mulighet

Hvis Russland blir utestengt fra OL kan Felix Baldauf fra Kristiansund være svært nærme en forsinket OL-billett.

Felix Baldauf

BRYTING: Felix Baldauf kan få en plass i OL ved en eventuell utestengelse av Russland.

Foto: Vårin Antonsen Utne/Norges bryteforbund

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) anbefaler Den internasjonale olympiske komité å utestenge samtlige russiske utøvere fra OL.

IOC har utsatt å ta en endelig avgjørelse, men skulle de til slutt velge å utestenge Russland, kan det åpne muligheter for norske utøvere.

En av dem som kan få en forsinket OL-billett er kristiansunderen, Felix Baldauf. Russland har nemlig mange brytere kvalifisert til de olympiske lekene og skulle de bli utestengt blir mange plasser ledig.

– Ut ifra resultatene er det Norge som skal ha en plass i 98-kiloklassen, forklarer Baldaufs trener, Eren André Gjægtvik, som også er trener for juniorlandslaget.

Venter på IOC-svar

Felix Baldauf og Eren Gjektvik

Felix Baldauf sammen med treneren, Eren Gjægtvik. Han tror eleven kan hevde seg i et OL.

Foto: Privat

Ved en utestengelse vil det enten være Baldauf eller Marthin Hamlet Nielsen som blir sendt fra Norge. Hvem som blir den utvalgte er opp til bryteforbundet å avgjøre.

Gjægtvik har brukt den siste tiden til å ringe rundt for å finne ut om Russland kan bli utestengt, men må foreløpig smøre seg med tålmodighet.

– Vi er i en ventemodus akkurat nå. Jeg fikk akkurat en tekstmelding fra Olympiatoppen om at IOC sitter i et møte nå, sier han.

– Skal ta over verden

Treneren tror Baldauf kan komme i OL-modus på kort varsel. Mesterskapet starter 5. august.

– Da han ikke kvalifiserte seg til OL med minimal margin, bestemte vi oss for å bruke sommeren til å få med seg all mulig lærdom. Han har bare hatt pause i fire dager og fulgt opplegget til Stig-André Berge, som skal til OL, forteller Gjægtvik.

Han mener at eleven kan hevde seg i et OL selv om han ikke kvalifiserte seg i første omgang.

– Felix kan slå alle og det er derfor han er så spesiell. Vi var klare for å ta over verden i 2017, men han kan få sjansen til å prøve seg allerede nå. Basert på at han skal bli olympisk mester om fire år, er det godt å få et OL allerede nå, mener Gjægtvik.

Baldauf er for øyeblikket på treningsleir i USA med en rekke utøvere som skal til OL.