Bruker barneavdelinga ved Ålesund sykehus i telefonsvindel

Pågående svindlere utgir seg for å representere Landsforeningen for Hjerte- og lungesyke (LHL) og ber folk gi penger til barneavdelinga ved Ålesund sjukehus.

Barneavdelinga ved Ålesund sjukehus

Svindlere utgir seg for å være LHL og ber folk donere penger til barneavdelingen ved Ålesund sykehus.

Foto: Hans Olav Landsverk / NRK

– Dette er ren svindel. Vi i LHL Ålesund kjenner ikke til en slik telefonaksjon. Vi opererer ikke på denne måten, så folk må for all del ikke gi penger når de blir kontaktet slik, sier leder Roger Gudmundseth i LHL Ålesund til Sunnmørsposten.

Ifølge Sunnmørsposten har flere personer på Sunnmøre de siste dagene fått telefon fra folk som utgir seg for å representere LHL lokalt.

Disse forteller at de samler inn penger til hjerteutstyr for barneavdelinga ved Ålesund sjukehus.

– LHL har kun aksjoner som er annonsert på forhånd

Gudmundseth sier at de kun har annonserte aktiviteter og stands lokalt.

– Jeg vet at organisasjonen sentralt har avtale om telefonsalg, men det skjer kun i forbindelse med offisielle aksjoner som "Hjerteuka" og da blir alle telefonsamtaler tatt opp for sikkerhets skyld, sier Gudmundseth.

Han liker dårlig at organisasjonen, som har 320 medlemmer lokalt i Ålesund, Sula og Giske, blir misbrukt på denne måten.

– Legger på om de blir stilt spørsmål

Seksjonsoverlege Bjørn Magne Jåtun ved barneavdelinga ved Ålesund sjukehus, sier til Sunnmørsposten at de er blitt kontaktet av flere personer som spør om de samarbeider med innringerne.

– Det kan jeg avkrefte. Verken vi eller LHL opererer på denne måten, sier Jåtun.

– Flere forteller om pågående telefonselgere som raskt legger på røret hvis det stilles kritiske spørsmål om formålet, sier Jåtun.