Skrev sang om sviket

– Låten «Det vakje mi tid» handler om en jente som knuste hjertet mitt. Det er en veldig personlig låt, forteller Martin Blomvik før MGP-delfinalen lørdag.

På lørdag deltar Martin Blomvik i Melodi Grand Prix med låten «Det vakje mi tid», skrevet av ham selv og kompisene Bjørn Johan Muri og Mads Weinholdt.

Bak sangen ligger det en veldig personlig historie.

– Jeg var sammen med en jente som jeg elsket over alt i verden, og som jeg trodde var min fremtidige kone. Men så var hun utro mot meg. Hun knuste hun hjertet mitt og hele selvtilliten min og ødela livet mitt på en måte. Det vakje mi tid, men jeg kom meg opp igjen, forklarer Blomvik.

25-åringen sier bruddet preget livet hans lenge.

– Når man opplever et sånt svik, så skjer det noe med kroppen din. Du blir aldri den samme personen. Og det var veldig tøft. Jeg slet i et godt halvannet år før jeg klarte å komme meg på beina igjen.

– Men nå står jeg her og jeg har låta, og jeg har ingenting mot henne den handler om i dag. Jeg er en ny gutt nå, smiler han.

Fungerte som terapi

Bjørn Johan Muri

Bjørn Johan Muri deltok i MGP 2010 med låten «Yes Man». Nå er han tilbake som låtskriver.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

«Det vakje mi tid» har han laget sammen med Bjørn Johan Muri og Mads Weinholdt. De to har begge erfaring fra MGP-scenen, Bjørn Johan kom på fjerdeplass med låten «Yes Man» i 2010, og Mads deltok som danser og koreograf på samme nummer.

– Låtskrivingen har vært god terapi. Når man opplever noe sånt har man så mange følelser i kroppen, og man har lyst til å si det, og formidle det ut til folk, forklarer Blomvik.

Etter bruddet satte han seg og skrev ned alle tankene sine. De ble til mange sider med tekst, og sammen har de tre guttene klart å gjøre dem om til en tre minutter lang låt.

– Vi klarte å korte det ned og gjøre det om til noe positivt. Jeg vil spille på den positiviteten, for jeg er en energisk og positiv gutt, sier Blomvik.

De tre er godt fornøyd med resultatet. Allerede før lørdagens delfinale er låten playlistet både på NRK P3 og MP3.

Strenge på leggetiden

Nå gleder Bjørn Johan og Mats seg til å sitte i salen og se kompisen sin stå på scenen.

– Vi har ikke gitt Martin alt for mange råd, vi er forskjellige og det er viktig at han gjør sin greie. Vår rolle er å være her og støtte ham, og passe på at han går og legger seg i tide, smiler de.

Delfinalen i Florø ser du lørdag på NRK1 klokken 19.55. Følg sendingen og si din mening i vårt direktesenter på nrk.no/direkte/mgp.

Alt om: Melodi Grand Prix 2013