Skal få Europa med på dansen

- Vi er ydmyke og 100% klare for å gi alt, forteller gutta i Madcon, som skal bidra til pauseunderholdningen i Eurovision Song Contest i år.

Madcon
Foto: pressefoto

Ideen bak pauseshowet til Eurovision Song Contest i år, er å vise hvordan 124 millioner mennesker ser ut når de danser sammen. For å få til dette, har Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam, som sammen utgjør gruppen Madcon, skrevet låten ”Glow” i samarbeid med låtskriverduoen Element. Denne skal hele Europa lære seg å danse til i vår, når den fremføres under pauseshowet i Eurovision Song Contest i mai.

Hvordan ser 124 millioner ut?

Eurovision-dansere på Island

Danseopptak til pauseshowet på Island.

Foto: NRK

Derfor har det blitt laget en dans til Madcons låt, og i disse dager reiser tre tv-team fra Eurovision-redaksjonen rundt og filmer dansende mennesker i europeiske storbyer. Sammen med 18.500 dansende publikummere og Madcon på scenen, vil disse så klippes sammen til et gedigent pauseshow i Telenor Arena.

Vil du være med i pauseshowet?
Les: Nå kan DU delta i Eurovision!

Gutta i Madcon er stolte over å få lov til å være med og delta i Eurovision Song Contest, og gleder seg til å ta hele Europa med på dans.

Eurovision-dansere

Eurovision-dansere

Foto: NRK

- Det er så sinnsykt å tenke på. Det er jo rett og slett en ære å få lov til å være med på denne klassiske begivenheten. Håper vi gjør Norge stolte som de svarte vikingene vi er. Vi skal representere, jubler Josef og Tshawe.

- Eurovision-sendingen vil bli kringkastet til 124 mill mennesker, og er større enn Superbowl. Hva tenker dere om å delta på noe så stort?

- Hør a! Vi klarer ikke telle så langt vi altså. Hehe.. Men alvorlig talt, dette er en monumental event for Madcon. Det er verdens største tv-program, så man blir jo ydmyk, men vi er 100% klare for å gi alt. Vi tror folk kommer til å bli glade.

Lær deg første del av dansen hele Europa skal kunne innen mai her:

Hasse Lindmo, som er prosjektleder for Eurovision tv-sendingene gleder seg til å sette planene om et dansende Europa i live, og er glad over å ha Madcon med på laget.

- Vi har lett lenge etter en låt som vi ønsker skal gjøre jobben og få alle på beina og danse. Vi er kjempefornøyde med samarbeidet med Element og Madcon, og gleder oss voldsomt, forteller han.

Røper ingen favoritter

Josef og Tshawe forteller at de har hørt på flere av årets deltakere, men vil ikke røpe noen personlige favoritter.

- Vi har hørt noen av dem, men det er urettferdig å mene noe før vi har hørt alle liksom. We plead the 5th!

Les: Alt om Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest

Hva tror du om årets pauseunderholdning? Si din mening her: