Femti bryllup og ett karaokemesterskap

Det er lang tradisjon for duetter i Melodi Grand Prix. Når Pernille Svensen Øiestad (18) og Marius Barhaugen (24) går på scenen i Florø blir det både fart, glede og sprudlende humør.

Video MGP 2011 delfinale Pernille og Marius

Klikk på bildet for å se intervju med Pernille og Marius.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det er en up tempo gladlåt, som vi håper skal fenge også utenfor Melodi Grand Prix, og som vi gleder oss til å gjøre sammen, forteller Pernille og Marius.

– Vi håper jo at dette kan bli en radiolåt som passer inn i lydbildet i 2011 og at folk vil gå rundt og synge på låten også etter at de har slått av tv-en.

Militær karaokemester

Pernille & Marius, MGP 2011

Pernille & Marius deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «I'll be Yours».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Både Pernille og Marius har vært opptatt av musikk så lenge de kan huske. Mens Marius spilte inn egne sanger til eget radioshow hjemme i Årnes, sto Pernille som 11-åring og sang «Fly me to the moon» på Ungdommens Kulturmønstring. Marius har dessuten vært bryllupssanger i over femti bryllup. Også er han altså norgesmester i militær karaoke.

– I militæret ble det arrangert karaokekonkurranse i hver leir i Norge, og jeg og alle de andre vinnerne ble samlet til en finale i Bergen, som jeg vant. Nivået var slett ikke så gærent, røper Marius.

MGP – en evig fest

Nå er det MGP som gjelder, og på scenen i Florø skal Pernille & Marius fremføre en sang skrevet av MGP-veteran Ovi sammen med Johanna Demker og Björn Djüpström. Ovi har selv stått på den norske MGP-scenen to ganger, og i fjor representerte han Romania under den internasjonale finalen på Fornebu. Dermed har han nok av erfaring og råd å komme med til Pernille og Marius.

– Det er veldig bra å ha Ovi med seg på laget, forteller de.

– Han kommer med mange positive innspill, og han har mye erfaring. Dessuten er han veldig tilpasningsdyktig i måten han skriver låtene på; han fokuserer mye på at vi skal gjøre låten på en måte vi er komfortable med, og det er bra.

Begge artistene ser fram til MGP-opplevelsen.

– Jeg har begynt å glede meg veldig, og tror det blir utrolig gøy, sier Marius.

– Samtidig er jeg ydmyk i forhold til å være med i en musikkonkurranse som har preget norske hjem i så mange år. Dette blir stort!