Vil du være med i MGP?

Har du lyst til å være med i neste års Melodi Grand Prix? Da har du noen få dager igjen på å sende inn ditt bidrag - fristen nærmer seg.

Marte Stokstad og Per Sundnes

Programlederne Marte Stokstad og Per Sundnes med alle bidragene som har kommet inn så langt. – Vi vil ha flere, sier de to.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Fredag 2. september er siste frist for å sende inn bidrag til Melodi Grand Prix 2012.

– Jeg er helt sikker på at det sitter noen der ute med en låt som bør være med i konkurransen, sier programleder Per Sundnes.

Stella sendte inn i siste liten

Stella Mwangi

Stella Mwangi gikk til topps i Melodi Grand Prix, og representerte dermed Norge i Eurovision Song Contest.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Og han vet hva han snakker om - rett før fristen i fjor fikk NRK inn tre bidrag fra ei ung jente ved navn Stella Mwangi.

– Jeg hadde annonsen i lommeboka gjennom hele sommeren, og var usikker på om jeg skulle melde meg på. Jeg rapper jo egentlig, og visste ikke hvordan jeg skulle flette dette sammen. Til slutt sa magefølelsen ja, forteller Mwangi til NRK.no.

Hun sendte inn intet mindre enn tre forskjellige bidrag.

– Sangene var helt forskjellige, og jeg ville sikre meg at jeg kom inn. Etterpå tenkte jeg vel at hvis de ringte, så var det en mening med det. Jeg håpte at dette kunne være mitt gjennombrudd, sier Mwangi.

Bidrag fra hele verden

En knapp uke før fristen har gått ut blar programlederne Marte Stokstad og Per Sundnes gjennom konvolutter fra hele verden.

Avsenderne sitter i ulike steder som Beograd, Sverige, Australia, Portugal og Spania.

Bunken ser så langt til å bli vel så stor som i fjor, da vel 700 bidrag kom inn.

– Det sitter åtte personer fra plateselskap, NRK og produksjonsselskap og hører på absolutt alt som sendes inn - det er viktig å understreke. For selv om vi har møter og samtaler med låtskrivere og artister, så vurderer vi alt som kommer inn. Det skulle bare mangle, ellers hadde det ikke vært noe poeng i å få folk til å sende inn, sier prosjektleder Skjalg Solstad til NRK.no.

Programleder Per Sundnes håper på flere samiske bidrag i år.

– Det har det vært for lite av i det siste. Jeg tror også at verden er klar for en original, samisk låt, sier Sundnes.

Marte Stokstad og Per Sundnes

– Denne er fra Beograd! Som å leite etter gull, mener Marte Stokstad og Per Sundnes.

Foto: Kirsti Falch-Nilsen / NRK

Trenger ikke være perfekt

Reglene er enkle – så lenge du har rettmessig opphavsrett til låten, og så lenge låten ikke har vært publisert tidligere, kan du melde den på.

Artisten som fremfører sangen må være fylt 16 år i det den første semifinalen går av stabelen i Aserbajdsjan i mai neste år.

– Husk at det du sender inn ikke trenger å være helt perfekt, det må for eksempel ikke være spilt inn i et proft studio. Det går helt fint å spille inn det du har på mobilen. Vi tar imot demoer, og er ikke ute etter et fiks ferdige opplegg, sier Marte Stokstad.

– Hopp i det!

Stella Mwangi angrer i alle fall ikke på avgjørelsen om å sende inn materialet hun satt på.

– Alt skjedde etter at jeg ble med i Melodi Grand Prix. Jeg trengte en stor scene å vise meg fram på, og takket være Grand Prix fikk jeg det til. Jeg var fornøyd allerede etter delfinalen i Skien, jeg, da hadde jeg fått til det jeg ville.

Hun mener man virkelig må ønske å være med for at det skal gå veien.

– Jeg hadde en plan med dette, og da fikk jeg det til. Hopp i det hvis du vet at du sitter inne med noe - det er absolutt verdt det!