– Nå er alt opp til meg selv

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hanne Sørvaag skrev fjorårets vinnerlåt til Didrik Solli-Tangen. Men når det gjaldt «You’re Like a Melody» fant hun rett og slett ingen som kunne synge den bedre enn hun gjorde selv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hanne Sørvaag og Didrik Solli-Tangen

Låtskriver Hanne Sørvaag sammen med Didrik Solli-Tangen i Melodi Grand Prix 2010.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Så da var det bare for låtskriveren, som har seks andre MGP- og ESC-bidrag på samvittigheten, å stille som artist i årets Melodi Grand Prix.

Les også: Kjempet mot seg selv i ESC

Nett-TV: Se 1. delfinale fra Ørland om igjen her

– Jeg følte at jeg trengte å ta det ett skritt videre hvis jeg skulle delta i MGP igjen, og «You’re Like a Melody» synes jeg var veldig riktig å synge selv, forteller Sørvaag til NRK.no.

Spesiell låt

Låtskriveren mener at de sangene hun skriver ut fra personlige erfaringer ofte blir de beste, og ifølge Sørvaag er «You’re Like a Melody» en veldig personlig låt.

– Denne sangen er ekstra spesiell for meg, sier 31-åringen kryptisk.

hanne sørvaag, mgp 2011

Hanne Sørvaag stiller som både artist og låtskriver i årets MGP-delfinale fra Florø.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Les også: Rekordhøye seertall for MGP-delfinalen

Les også: Hør alle Florø-låtene her

Den Stockholm-baserte låtskriveren hadde to kort å spille på også i årets Melodi Grand Prix-delfinaler, men låten «Guns & Boys» fremført av Carina Dahl gikk ikke videre fra Ørland forrige helg.

– Jeg ble jo litt skuffet. Jeg synes Carina gjorde det veldig bra, og scenenummeret var strålende, sier 31-åringen, og må konstatere at nå er alt opp til henne selv.

Video: Se Hanne Sørvaag gjøre sin egen coverversjon av «My Heart is Yours»

Har kontroll selv

– En fordel med det, er jo at jeg ikke lenger trenger å være nervøs på andres vegne. Nå vet jeg at alt er opp til meg, og det er en ro i det. Samtidig kommer jeg sikkert til å være kjempenervøs før jeg skal på scenen på lørdag!

Les også: Rekordhøye seertall for MGP-delfinalen

Les også: Disse gikk videre til finalen fra Ørland

Hun har i løpet av uken sniklyttet på sangene til de andre delfinale-deltagerne, og har rukket å gjøre seg opp en mening om de fleste låtene.

– Det sies at MGP 2011 er et ganske sterkt år melodisk, og jeg er så langt veldig enig i det, analyserer låtskriveren Sørvaag.