Hopp til innhold

Oppdaget av Samsaya på nettet

Endre Nordvik (17) startet sin musikalske karriere i 8.klasse da han fremførte «Wonderwall» på en talentkonkurranse på skolen, men låtskriver Samsaya oppdaget ham på YouTube.

Video MGP 2011 delfinale Endre og Samsaya

Klikk på bildet for å se intervju med Endre og Samsaya.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Til tross for sin unge alder har Endre rukket å engasjere seg i både miljø- og samfunnsspørsmål. Han fronter, sammen med blant andre Bjørn Johan Muri, Disney Channels skandinaviske miljøkampanje «Friends for Change».

I tillegg har han engasjert seg i MOT-kampanjen som bevisstgjør ungdom til å ta egne valg. Gjennom MOT møtte han også Samsaya, som han har stor respekt for.

Hoppet på karusellen

Endre Nordvik, MGP 2011

Endre Nordvik deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Oh, Oh (Puppy Love)»

Foto: Fredrik Arff / NRK

– Samsaya er en helt rå dame, og da jeg fikk høre den dritkule låta hun har skrevet sammen med Jarl Aanestad, kunne jeg nesten ikke gjøre annet enn å hoppe på MGP-karusellen. Det er jo en «once in a lifetime» mulighet, sier Endre.

17-åringen er ikke fremmed med å stå på scenen, og har forsøkt seg i X-faktor og han har hatt en låt med i den skandinaviske versjonen av spillefilmen «Camp Rock 2: The Final Jam» sammen med Mohamed Ali fra Danmark og Ola fra Sverige.

– Jeg tror jeg er ganske chill på scenen, men jeg gir jernet når det gjelder, sier Endre.

Da han var yngre var Endre tilhenger av boybandmusikk, men har etter hvert blitt litt mer rocka. Favorittartistene er Foo Fighters og Kings of Leon.

– Den store helten min er John Mayer. Jeg spiller gitar, bass og trommer og holder på å lære meg å spille piano. Jeg har lyst til å lære meg å spille på mange instrumenter, sier Endre.

Han beskriver melodien han skal synge i MGP som «spekket av kjærlighet». Det er låtskriver Samsaya enig i.

Oppdaget på YouTube

–Da jeg skrev denne låta så skjønte jeg at den ikke kunne fremføres av meg. Endre minner litt om den aller første gutten jeg var forelska i, og sånn sett passer det helt perfekt at han synger den, sier hun.

Låtskriveren Samsaya forteller at hun oppdaget Endre via YouTube. En kveld hun satt og surfet rundt dukket han plutselig opp på skjermen hennes.

– Det er så mange som blir oppdaget via tv, bare fordi de vil bli kjendis. Jeg oppdaget Endre fordi han er så bra. Han er ung, men har noen musikalske referanser som er kult å se. Han har virkelig karma i det han gjør, sier Samsaya.