– Vil skape glede og sterke følelser

Tre år gammel spilte hun på Mozarts cembalo i Wien, hun lærte seg å spille piano da hun var seks, og debuterte på en scene da hun var 13 år.

Video MGP 2011 delfinale Marika

Klikk på bildet for å se intervju med Marika.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ved fylte 26 har Marika Lejon gitt ut plate, sunget under By:larm, vært med i «Norske Talenter» på TV2 og «Kjempesjansen» på NRK, og deltar i Melodi Grand Prix for andre gang.

Det er ikke rart at vennene beskriver henne som ei med mange jern i ilden.

Doktorgrad eller musikk

Marika Lejon, MGP 2011

Marika Lejon deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Hungry for you».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Da Marika var ferdig på videregående, sa hun til læreren sin at hun hadde to valg: å ta en doktorgrad eller bli artist. Hun valgte middelveien. Marika har nemlig en mastergrad i medievitenskap ved Universitetet i Oslo, og er utdannet kostveileder ved Norges Idrettshøgskole – i tillegg til å drive med musikk.

– Før jobbet jeg mest med band, mens jeg nå prøver å produsere musikken min på egenhånd. Jeg har større mulighet til å blande forskjellige sjangre og bruke flere forskjellige instrumenter, sier Marika.

Marika er ei jente med varierte interesser. Hun er svært opptatt av trening og kosthold, og elsker kunstgallerier, parapsykologi, metafysikk og vitenskapsteori. I tilfeldig rekkefølge. I tillegg ser du sjelden Marika uten en liten hund ved sin side.

– Jeg har en liten hund som heter Carmelita. Hun er med meg overalt! Jeg bruker mer penger på henne enn jeg gjør på meg selv, sier Marika.

Inspirasjon fra øst

Marikas største inspirasjon er kjærlighet og folkemusikk fra både Norge og Øst-Europa.

– Jeg hører også mye på klassisk musikk og populærmusikk. Sangen jeg har laget til MGP skal spre glede, og man skal få lyst til å bevege på seg. For meg handler musikk om å skape glede og sterke følelser, sier Marika.