NRK Meny
Normal

Historisk Hanne deltar igjen

Hanne Sørvaag kan risikere å synge mot seg selv i den norske MGP-finalen. Sånn går det når man har skrivekløe, og samtidig vil tilbake i rampelyset som artist.

Video MGP 2011 delfinale Hanne Sørvaag

Klikk på bildet for å se intervju med Hanne Sørvaag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hanne Sørvaag er blitt en MGP-veteran, og har de siste årene deltatt som låtskriver i Eurovision Song Contest for Norge, Georgia og Tyskland.

På Telenor Arena ble hun historisk, som den første kvinnelige låtskriveren som hadde to melodier (Norges «My Heart is Yours», og Georgias «Shine») representert i den internasjonale finalen .

Les også: - Det var stille, og alt gikk sakte

Kjærlighetens melankoli

Hanne Sørvaag, MGP 2011

Hanne Sørvaag deltar både som artist og låtskriver i Melodi Grand Prix 2011.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Hun er oppvokst i Stavanger og lærte visstnok å synge før hun kunne prate. Hun ble tidlig oppfordret av foreldrene til å drive med både sang og dans, og oppdaget popmusikk allerede som 6-åring.

– Jeg hørte «Manic Monday» med The Bangles på vinyl i stua til Pappa. Etter det var pop mitt livs kjærlighet, sier Hanne.

For tiden bor og jobber Hanne i Sverige, hvor hun samler på gamle kaffekopper og skriver låter for kjente navn i musikkverden. Inspirasjon er ikke noe problem for henne.

– Det mest inspirerende og mystiske emnet er kjærligheten. Gjerne med melankoli, men alltid med håpet bevart, sier Sørvaag.

I spotlighten igjen

Hanne har tidligere gitt ut to album som artist, og har hatt flere store radiohits her hjemme. Hun spiller gitar, men komponerer på piano. Selv om hun liker å skrive for andre, synes hun nå at tiden var inne for å komme tilbake på scenen.

– MGP er et perfekt vindu å vise frem noe nytt, og jeg kommer å fremføre låta mi med energi, innlevelse og glede, sier hun.

Hanne Sørvaag kan imidlertid oppleve å igjen ha to melodier i en MGP-finale. Hanne har nemlig også skrevet melodien «Guns & Boys», som Carina Dahl skal fremføre.