NRK Meny
Normal

MGP-deltakelsen i fare for Reidun

En av lørdagens MGP-deltakere har mistet stemmen. – Kan hun ikke stille er hun ute av konkurransen, advarer produsentene.

Reidun Sæther

En syk Reidun Sæther på plass på scenen på Ørland.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

To dager før Reidun Sæther skal opptre på den store MGP-scenen på Ørland, er det fortsatt usikkert om hun kan delta. Sæther mistet stemmen før jul på grunn av et virus, og har vært pålagt taleforbud fra legene frem til denne uken.

– Jeg har vært stresset i forkant av denne opptredenen, og det at jeg nå har mistet stemmen, gjør at det blir enda verre, fortviler Sæther.

Vil ikke gi seg

Allerede i desember ble Sæther syk. I jula fikk hun forbud mot å snakke og å synge av legene, og da TV-teamet fra MGP skulle intervjue henne rett etter jul måtte de ta til takke med skriftlige beskjeder fra Sæther.

Selv om stemmen sakte er på vei tilbake er Sæther langt fra frisk. Men selv nekter hun å kaste inn håndkleet.

– Det skal veldig mye til for at jeg ikke stiller på scenen på lørdag. Jeg synger heller surt enn å kansellere. Det ligger ikke i min natur å ikke stille, sier Sæther.

Samme regler for alle

Produsent Pia Basberg i Eyeworks Dinamo sier reglene er klare.

– Hvis en artist er hindret fra å stille i sin delfinale, er han eller hun ute av konkurransen. Dette er som i sportsverdenen. Om Petter Northug ikke stiller til start i et skirenn får han ikke noen ny sjanse av den grunn.

Det er i forbindelse med kveldens TV-sending fra salen på Ørland, der Jan Åge Fjørtoft med gjester tar pulsen på MGP-forberedelsene, at Sæther forteller om stemmeproblemene.

Produsent Pia Basberg forklarer at det nettopp er ting som dette man ønsker å vise i disse torsdagsprogrammene.

– I torsdagsprogrammene åpner vi opp og tar tv-seerne med inn bak i kulissene. Dette har vi aldri gjort før. Vi vil vise den usminkede siden av sirkuset; opp- og nedturer, humør, nerver og samhold. Publikum får en mulighet til å bli bedre kjent med artistene før de står på scenen i delfinalene, men samtidig spisser vi med dette også konkurransen.

Flue på veggen

I kveldens sending får tv-seerne møte artistene på sine første prøver i Oslo før jul, de får være med når artistene ankommer Ørland, og de får være flue på veggen når artistene får se scenen på Ørland for aller første gang.

– Hvordan er det egentlig for en gjeng hardrockere å være med i MGP? Alle de tingene som vi ikke rekker å ta tak i under lørdagssendingene, går vi nærmere inn på i disse torsdagssendingene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Per Sundnes, Elisabeth Andreassen, Jan Åge Fjørtoft og Marianne Jemtegård

Per Sundnes, Elisabeth Andreassen, Jan Åge Fjørtoft og Marianne Jemtegård under prøvene til torsdagens sending fra Ørland.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Må tenke positivt

For Reidun Sæther er det viktigste nå å holde humøret oppe, til tross for sykdommen.

– Taktikken er å sende gode tanker til meg selv, og håpe på at alle andre gjør det samme, smiler Sæther.

– Jeg får bare prøve å ikke ha så høye krav til meg selv, si at greit, det var ikke perfekt, men folk har gjort verre ting på en scene før, smiler hun.

Sæther tror en positiv innstilling kan gjøre underverker, selv om hun tror det vil bli en stor utfordring å synge låten på lørdag.

– Det er klart at jeg skulle ønske at jeg hadde en enklere låt. Men jeg har ambisiøse låtskrivere. Så jeg håper jeg ikke skuffer dem, ler hun.

Sendingen fra Ørland ser du på NRK1 klokken 20:15 i kveld. I tillegg til programleder Jan Åge Fjørtoft, møter du Per Sundnes, Elisabeth «Bettan» Andreassen og Marianne Jømtegård.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.