NRK Meny
Normal

Lover show og sirkus

Little Stevens norske rockejenter er klare for å innta Melodi Grand Prix-manesjen. De lover å ikke spare på kruttet når sirkuset braker løs.

Cocktail Slippers

Jentebandet Cocktail Slippers lover å gi TV-seerne show og sirkus når de deltar i Melodi Grand Prix på nyåret.

Foto: Astrid Waller

De er ekte «rocke-chicks», de sprudlende jentene i bandet Cocktail Slippers. Det energiske bandet består av Hope (vokal), Rocket Queen (gitar) Aurora de Morales (bass), Zumba (gitar), Bella Donna (trommer) og Piper (keyboard).

Nå er jentene klare som deltakere i neste års største TV-show her til lands, og for å skape tre minutters ekte Melodi Grand Prix-magi. Og det blir garantert ikke kjedelig når de entrer scenen, jentene sier om sin låt og act:

– Skittent sirkus gone mad!

Les også: Gruppen United med Sirius og Benedicte Adrian deltar i MGP

Lucky bullets banet vei

Cocktailjentene hadde ikke sett for seg at skulle stille opp i den over 50 år gamle musikkkonkurransen, men en rockabilly-gruppe fra sist års finale ga dem blod på tann.

– Lucky bullets banet vei for oss. Det var så kult å se hvordan de klarte å holde på stilen sin, og gjøre furore i dette herlige sirkuset, sier Rocket, en av gitaristene i bandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cocktail Slippers

Det var Lucky Bullets som inspirerte Cocktail Slippers til å delta i MGP. Jentene er motiverte og går for seier i konkurransen.

Foto: Astrid Waller

CV å skryte av

Jentene, som kommer fra Brønnøysund i nord til Danmark i sør, har rocket scener i inn- og utland i over i ti år, og har utvilsomt CVen i orden. De har spilt i Hyde Park før Sir Paul McCartney, deltatt på festival i USA med Iggy Pop og Strokes, og turnert i land som Spania, Belgia og Nederland.

Tre suksessfulle album har de også i bagasjen. Jentene tror deres gode humør er en viktig årsak til at det har gått så bra så langt.

– Vi er en morsom gjeng med eksponeringsbehov, vi hopper på de togene som kommer vår vei. Og det har resultert i sinnsykt mange store opplevelser, sier Zumba.

Les også: Lise Karlsnes deltar også i MGP 2012

Farlig kvinne

Låten de skal konkurrere med, «Keeps on dancing», startet sitt liv som et gitarriff hos en av medlemmene, og ble gradvis utviklet til en ferdig rockelåt. Teksten handler om en usedvanlig vakker og farlig kvinne, som man nærmest må være slangetemmer for å temme.

Hun er en «femme fatale», kvinnen som alle andre kvinner er livredde, men innerst inne ønsker å være selv.

– Låten er som en moderne versjon av Jolene. En catchy rockelåt, en ekte hit, stemmer cocktailjentene i.

Les også: Musikalartist Reidun Sæther ønsker også å rocke MGP-scenen

Under Little Stevens vinger

Jentene som nå vil bli MGP-stjerner er i de aller beste hender, med selveste Little Steven som mentor! Den levende legenden fra Bruce Springsteens E Street Band og Sopranos kom tilfeldigvis over albumet deres, spilte en av låtene på sitt eget radioshow og tok initiativ til et musikalsk samarbeid.

Bandets seneste plater har blitt gitt ut på hans eget selskap Wicked Cool Records og veteranen tar gjerne over et av instrumentene hvis en av jentene mangler på øvelsene.

– Det er jo sykt gøy at en slik personlighet backer oss på den måten han gjør. Men det er vel bare et bevis på at vi har noe å komme med som band, sier Zumba.

Se også: Sjekk ut Cocktail Slippers sin hjemmeside og Rock'n'Roll-radio her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cocktail Slippers

Selveste Little Steven gir ut cocktailjentenes plater, på sitt eget plateselskap. Han overtar også gjerne et av instrumentene på bandøvelsene.

Foto: Astrid Waller

Ambisjonene i orden

Og la det ikke være tvil om at cocktailjentene til Little Steven har ambisjonene i orden når de nå stiller seg på startstreken i MGP. Jentene er nemlig fullblods konkurransemennesker og de er åpne for store saker i tiden som kommer.

– Vi er klare for Baku og verdensherredømme!

Les: Alt om Melodi Grand Prix