- Jeg er skapt til å underholde

Marika gleder seg til å synge i MGP-delfinalen på lørdag, og lar seg i mellomtiden underholde av diskusjonene rundt låta «Hungry For You».

Marika Lejon

Marika Lejon gleder seg til delfinalen på lørdag, og til å 'whoppe' Norge.

Foto: Katrine Opdahl / NRK

Etter smakebitene til andre delfinale ble sluppet mandag, har debatten rast i kommentarfelt og debattforumet til Melodi Grand Prix. Marika Lejon (26) deltar for andre gang i MGP, denne gangen med låta «Hungry For You», og meningene er delte før bidraget skal presenteres for tv-seerne.

Scenesirkus

Selv om hun har fått beskjed om å ikke lese alle kommentarene, følger hun opp debatten.

- Jeg er glad for at folk diskuterer låta, som artist kan jeg ikke regne med at alle elsker den, sier Marika. Det jeg ville, var å skape glede, og det har jeg fått til.

Hun tror ikke debatten kommer til å påvirke fremføringen på lørdag, men tar med seg de positive kommentarene.

- De gir meg mye glede, og jeg synes det er veldig underholdene å lese hva folk skriver om låta mi!

Frem til lørdag er sceneshowet hemmelig, men Marika forteller at hennes opptreden er veldig «Grand Prix».

- Sceneshowet blir sirkus, og representerer det MGP er kjent for, sier hun hemmelighetsfullt.

«Hungry For You» ble til parallelt med Marikas masteroppgave, og det var lengsel etter dans og latter som inspirerte artisten.

- Kontroversiell er noe jeg alltid har vært, så det er ikke noe nytt, men jeg har ikke laga denne låta for å være kontroversiell, det er bare sånn jeg er!

Satte farge på kirka

Marika Lejon

- Musikken min er for de som vil høre på, men jeg underholder alle.

Foto: Katrine Opdahl / NRK

I utgangspunktet skulle ikke Marika konfirmeres, men da venninna fortalte at de skulle sette opp en musikal, måtte avgjørelsen revurderes.

- Jeg ville jo selvfølgelig være med på musikalen de skulle gjøre, og da endte det opp med både dåp og konfirmasjon.

14 år gammel var derfor håret nyfarga og rødt, før dåpen skulle finne sted i Søgne gamle kirke. Etter et besøk i døpefonten begynte det å dryppe fra håret, og da var det den ferske rødfargen som satte spor .

- Presten begynte å le, og så fikk hele kirka latterkrampe, smiler Marika. Ved selve konfirmasjonen hadde jeg farget håret tilbake til min naturlige farge, men da ble prestene skuffa! Jeg kommer jo fra bibelbeltet, og ble overrasket over aksepten jeg følte jeg fikk, selv om jeg ikke var som alle de andre.

- Jeg har nok alltid vært en liten Pippi!

Tralala

Hvorvidt «Opa» har vært et nøkkelord i Eurovision Song Contest er det ingen fasit på, men Marika avviser at ordet er oppbrukt.

- I Syd- og Øst-Europa er det et vanlig uttrykk, det blir nesten som å synge «tralala» på norsk. Publikum har misforstått litt der, og jeg synes mange er for negative!

- Det er dritvanskelig å lage noe som fenger etter tre minutter, og alle sangene hadde vært hits hvis det var så enkelt - men det er det jo ikke.

Før lørdag har hun en god følelse, men selv uten å ha hørt fullstendige versjoner av låtene i delfinale to, tviler hun ikke på at de er gode konkurrenter.

- Jeg skal jo «bare» synge en sang, og jeg skal gjøre alt jeg kan på lørdag for å nyte opplevelsen.

Hør: Låtene til Florø-artistene

Mer: Les alt om MGP 2011 her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.