Grand Prix-vorspiel

Melodi Grand Prix-feberen har spredt seg også til radioen. Per Sundnes og Hanne Hoftun har vorspielsendinger på NRK P1 før tv-sendingene.

Hanne Hoftun og Per Sundnes

Hanne Hoftun og Per Sundnes har Grand Prix-vorspiel i radioen før tv-sendingene.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Dette blir kjempegøy! Vi gleder oss masse, er den unisone meldingen fra Per Sundnes og Hanne Hoftun.

De to erfarne Melodi Grand Prix-entusiastene hadde selv ideen til radioprogrammet, som skal på lufta samme dag som delfinalene, Siste Sjansen og finalen i Oslo Spektrum. Kl 17.03 lørdager kan du høre de to i NRK P1.

Magasinprogram

- Dette blir et magasinprogram hvor vi tar pulsen på stemningen og snakker med artistene som skal stå på scenen senere på kvelden. Vi ønsker også å invitere Melodi Grand Prix-veteraner i studio og lage konstellasjoner av folk som kan synge, sier Hanne Hoftun.

Hun fortsetter entusiastisk:

- Å få for eksempel Anita Skorgan til å synge duett sammen med en av de nye artistene hadde vært helt fantastisk!

Hoftun, som til vanlig jobber som programleder for Nitimen, er ingen novise i MGP-sammenheng. I 2008 var hun NRKs kommentator under Eurovision-finalen i Beograd. Hun har også jobbet som MGP-journalist i mange år.

Hanne Hoftun og Per Sundnes

I 2008 loset Hanne Hoftun og Per Sundnes seerne gjennom den internasjonale MGP-finalen i Beograd.

Foto: Ole Kaland / NRK

Finalene sendes på P1

-Hanne er en Melodi Grand Prix-entusiast av dimensjoner! Hun sitter på enormt mye kunnskap og har fulgt denne galskapen i mye lengre tid enn meg, skryter Per Sundnes.

- Per er en utrolig inspirerende og sjenerøs fyr som jeg setter veldig høyt. Jeg er petimeter, mens Per er mer avslappet. Vi utfyller hverandre, kvitterer Hanne.

De nyslåtte vorspielvertene lover et festlig champagnesus over radioprogrammet, som skal sendes samme dag som delfinalene, Siste Sjansen og finalen.

- Tenk Store Studio møter Reiseradioen møter Melodi Grand Prix, sier Hanne Hoftun.

MGP-stemningen i radioen fortsetter for øvrig etter at vorspielsendingene er over: NRK sender både den norske og internasjonale MGP-finalen i sin helhet på P1.