Får en ny sjanse til å vinne MGP

Bodødeltakerne Skanksters er sammen med Johnny Hide klare for «Siste Sjanse» etter å ha kapret beste femteplass i sine respektive delfinaler.

Johnny Hide og Skanksters

Johnny Hide og Skanksters landet de to beste femteplassene. De er dermed klare for Siste Sjanse i Sarpsborg.

Foto: Fredrik Arff/ Dinamo/ NRK

Lørdag gikk den siste av Melodi Grand Prix' tre delfinaler av stabelen, og nå er det klart: Skanksters og Johnny Hide landet de to beste femteplassene i sine respektive delfinaler, og har dermed kvalifisert seg til «Siste Sjanse», som går av stabelen i Sarpsborg førstkommende lørdag.

Les: To artister får en ny sjanse

Husk: Møt A1 og Didrik Solli-Tangen i nettmøte i dag!

Når NRK.no ringer Johnny Hide for å overrekke det glade budskapet, virker sunnmøringen smått overrumplet:

Johnny Hide

Johnny Hide får en ny sjanse i Sarpsborg. Her fra opptredenen i Ørland.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Oi oi, dette var overraskende. Ja, da er det bare å finne frem dressen og gitaren igjen. Kjempeartig å få en ny sjanse, er beskjeden fra andre enden av røret.

Se i nett-tv: Johnny Hide på scenen under første delfinale

Også Skanksters, som først deltok i Bodø, er strålende fornøyd med «Siste Sjanse»-billetten:

- Å, dette er helt fantastisk! Kjempekjekt at vi får en ny sjanse til å vise oss frem, stråler Skankstersgjengen på telefon fra Stavanger.

Les: -Gøy å være outsider

Se i nett-tv: Skanksters på scenen under andre delfinale

Har slagplanen klar

Vokalist Tom Brekke har allerede klekket ut en plan for hvordan de skal ta publikum og seere med storm når de trer ut i MGP-manesjen for andre gang:

- Slagplanen er å gjøre det samme som sist, bare enda bedre! Vi har tro på at når folk nå hører og ser låten for andre gang vil de høre hvor fengende den egentlig er og samtidig få litt mer fot på en musikkstil som mange ikke har et forhold til fra før, resonnerer den glade skamusikanten.

(Saken fortsetter under bildet)

Skanksters

Stavangerbandet Skanksters er klare for en ny runde i Sarpsborg førstkommende lørdag.

Foto: Line Snekvik/NRK

På scenen i Sarpsborg får de to nyankomne «Siste Sjanse»-deltakerne følge av Gaute Ormåsen , Bjørn Johan Muri , Venke Knutson , Heine Totland , Mira Craig og Karoline Garfjell , som alle kvalifiserte seg direkte til «Siste Sjanse».

«Siste Sjanse» gjennomføres som en cup, slik at to og to låter møtes til "duell", inntil man står igjen med to finalister. Hvilke artister som skal duellere mot hverandre får du vite på nrk.no/mgp senere denne uken.